Csatlakozz hozzánk

Blog

Mire is gondol az, aki motorozik, ha bármire ránéz? Természetesen a motorokra.

És mi van akkor, ha még kreatív is? Elkészíti.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kovács István, a 24 éves Felsővámosi (Szlovákia) fiatalember, nem csak hogy használja a motorkerékpárját, és imádja a motorozást, de még szabadidejében is ezen jár az agya.
Jobban mondva az agya, és a keze. 🙂
Páratlan képzelőerejével és jó kézügyességével olyan tárgyakat hozott létre, ami bármelyik motor fanatikus polcán megállja a helyét.

István autószerelőként végzett, szívesen bütyköli is őket, de nem áll távol tőle a fém és famegmunkálás sem. Mikor elkészítette az első kis kétkerekűt, még sosem látott olyat, aki ilyesmit csinált. Így szerencsére teljesen a saját elképzeléseire volt utalva, ami sokkal különlegesebbé, egyedivé teszi a kis „gépeket”.

„Karácsonyra kaptam egy hegesztőt a menyasszonyomtól, és gyakorlás közben kezdett érlelődni bennem egy elképzelés. Így született meg az első motorkerékpár.
Fém hulladékokból készítem őket a saját műhelyemben, és bármit felhasználok, amit ott találok (az évek alatt felgyűlt szerelgetések alatt), és amit eddig sajnáltam kidobni. 
Így lesznek a kallódó csapágyakból, csavarokból, alátétekből, műremekek; részekből egész.
Ha nincs megfelelő hulladék ami nekem kell, akkor formálom fűrésszel, sarokcsiszolóval, köszörűgéppel, kézi reszelővel, csiszolópapírral. Az alkatrészeket végül védőgázas automata drótadagolós hegesztővel rögzítem. Ha pedig elkészült, lefestem krómhatású festékkel.”

Száradás alatt.

“Az elsőt követte még egy, majd újabb, és úgy tűnik, nem mostanában hagyom abba.
Nagyon jó érzés készíteni őket, szinte teljesen elvarázsol.
Egy darab elkészítése 4-8 óra megszakítás nélkül, részletességtől és hangulattól függően.
Többnyire munka után szoktam pár órát dolgozni rajtuk, így van, amikor egy, napokig elhúzódik. A benzintartály elkészítése a legnehezebb, azzal sok idő elmegy.”

Félkészen.

“Eddig csak képzelt modelleken készítettem, de dolgozom két meglévő modellen is. Az egyik egy Vespa, a másik pedig egy Honda CBR 600-as modell. Úgy tervezem inkább létező modellekre térek át.”

Képgaléria:


A motorok eddig saját részre készültek, de István szívesen készítene másoknak is, akár kiállításra is vinné, hogy minél többen láthassák. Még az is megfordult a fejében, hogy főállásban csinálná, ha lenne rá kereslet.
Mi nagyon drukkolunk neki!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending