Csatlakozz hozzánk

Akciók

Minőség mindenkinek: Schuberth S2

A német gyártó új, széles körben használható, minőségi zárt sisakja

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Bemutatkozott a Schuberth új zárt sisakja, az S2, amely egy igazi mindenes: olyan különleges műszaki megoldásokkal szórták tele, mint az új szellőzőrendszer vagy a két beépített antenna – utóbbi világújdonságnak számít a motoros fejvédők piacán. Az modell sorozatgyártása a német gyártó tervei szerint márciusban kezdődik.

A Schuberth termékpalettáján az új S2 tipikus mindenes (all-rounder) bukósisak, amely a C3 (felnyitható túrasisak) és az SR1 (versenysisak) közötti rést tölti ki. A Németországban készülő S2 az említett két modell legjobb tulajdonságait egyesíti: kompakt héja, prémium minőségű bélése és praktikus beépített napellenzője a C3 technikáján alapul, kiváló aerodinamikai tulajdonságait, alacsony súlyát és leszorítóerőt termelő légterelőit pedig az SR1-től kölcsönözte. A modell fejlesztése 18 hónapot vett igénybe.

Az S2 különleges, üvegszállal erősített Duroplast mátrixból készített kompozit héja elsőrangú védelmet biztosít. A speciális technológiának köszönhetően az S2 héja erős és merev, miközben a sisak súlya alacsony maradt (átlagosan 1.450 gramm +/- 50 gramm, a héjmérettől függően). A többi Schuberth sisakhoz hasonlóan az S2 is megkapta az A.R.O.S. biztonsági rendszert: az állszíj és a sisak hátulja között elhelyezett, rejtett biztonsági pántok szinte lehetetlenné teszik a sisak fejről történő lefordulását egy baleset során. A láthatóságról a plexi alatt és a nyakpárnán elhelyezett fényvisszaverő betétek
gondoskodnak.

Az S2 formaterve, sokoldalúsága, mindennapos használhatósága és felhasználóbarát megoldásai révén szinte minden motoros számára ideális választás lehet. A modell egyik legfontosabb technikai újdonsága az innovatív szellőzőrendszer. Az S2 szellőzőnyílásainak kialakítása során nemcsak azokat a tapasztalatokat használták fel, amelyekre a Schuberth saját szélcsatornájában tett szert az elmúlt 30 évben, hanem azokat is, amelyeket a Formula 1-es sisakok fejlesztése során szereztek.


Szifon hatás: “a tarkórésznél alacsony légnyomás alakul ki, amely a két nyíláson keresztül kiszívja a sisak belsejéből az elhasznált, meleg levegőt”

Az S2 belsejében a megszokottnál sokkal kellemesebb marad a hőmérséklet még egy hosszú út során is. Ez elsősorban a sisak hátulján kialakított légterelőnek köszönhető, amelyben két szellőzőnyílás kapott helyet. A tarkórésznél alacsony légnyomás alakul ki, amely a két nyíláson keresztül kiszívja a sisak belsejéből az elhasznált, meleg levegőt (szifon hatás), és ezzel javítja a szellőzőrendszer hatásfokát. Az S2 homlokrészén lévő szellőzőnyílás három fokozatban állítható, hideg idő esetén teljesen le is zárható. A sisak belsejében kialakított szellőzőjáratokat kibővítették, így nagyobb területet tudnak felfrissíteni. A állrészen elhelyezett légbeömlő feladata ugye szintén az, hogy minél több friss levegő jusson a sisakba. Az eredmény meggyőző: 100 km/h-s sebességgel haladva másodpercenként több mint 10 liter friss levegő áramlik át az S2 belsején.

Az innovatív szellőzőrendszer mellett az új, prémium minőségű bélés is hozzájárul az S2 nyújtotta kiemelkedő komfortérzethez. A fejtetőnél elhelyezett párnázás, az arcpárnák, a nyakpárna és az állszíj borítása is ún. Coolmax, illetve Thermocool szövetből készült; természetesen a teljes bélés kivehető és mosható, az arcpárnák a mindig pontos illeszkedés érdekében cserélhetők, a zajcsökkentő gallér kivehető, a Micro-lock csat pedig egyszerűen kezelhető és praktikus.


Kapható sportosan színes összeállításban, divatos sötét plexivel is…

Szintén hasznos felszerelés a beépített napellenző: egyrészt sportos, modern megjelenést kölcsönöz a sisaknak, másrészt nagyszerű fényvédelmet nyújt speciális látási viszonyok, például naplemente esetén is. A napellenző alsó széle követi az orrnyereg vonalát, a szemek előtt pedig nagyobb területet árnyékol be; a lencse mindkét oldalát karcmentes bevonattal látták el. A napellenző a márkánál megszokott módon a sisakhéj bal alsó peremén elhelyezett csúszkával mozgatható, a csúszka motoroskesztyűben is egyszerűen kezelhető.

A Schuberth saját szélcsatornájában végzett fejlesztéseknek köszönhetően a gyártó szerint az S2 új mércét állít fel az aerodinamikai és a zajcsillapítási tulajdonságok tekintetében. A modell nem csupán kellemesen csendes a 100 km/h-s sebességnél mért 85 dB(A)-s zajszintnek köszönhetően, hanem légellenállási jellemzői is kimagaslóan jók és az oldalszélre is kevésbé érzékeny. Ezekhez hozzájárul a sisakhéj alsó peremén kialakított légterelő, amely növeli a sisakra ható leszorítóerőt és csökkenti a nagy tempónál jelentkező felhajtóerőt, mérsékelve ezzel a nyakizmok terhelését.


…és persze konzervatív mattfeketében, túrázósabb (átlátszó plexi-napszemüveg) megjelenéssel is

A Schuberth S2 kezdetben négy alapfényezéssel (fehér, mattfehér, fekete, mattfekete) és a Lines dekorfényezés három változatával (kék-fehér, fekete-fehér, fehér-fekete) lesz kapható. A későbbiekben várható újabb színvariánsok bemutatása. Az S2 sorozatgyártása a Schuberth tervei szerint 2012 márciusában kezdődik.

Újabb világújdonság a Schuberthtől

A Schuberth mindig is úttörő szerepet játszott a fejvédő-felszerelések piacán: a 90 éve alapított cég napjainkra Európa legnagyobb sisakgyártójává nőtte ki magát, 60 éve készít bukósisakokat motorosok számára, és immár 30 éve végzi fejlesztéseit saját szélcsatornájában. A márka nevéhez fűződik az első kompozithéjas sisak, az első beépített napellenzős sisak és az első felnyitható sisak bemutatása is; az S2-ben most újabb világújdonságot mutatnak be: a sisakba épített antennát. Egészen pontosan két antennát, amelyek révén hatékonyabban foghatók a különböző  kommunikációs eszközök Bluetooth- és a rádiójelei. Amint az antennák is utalnak rá, az S2 felszerelhető a Schuberth továbbfejlesztett gyári kommunikációs rendszerével, az SRCS-sel; az új típushoz tervezett SRCS-ek sorozatgyártása a tervek szerint 2012 nyarán kezdődik.

Forrás: Euromotor

További információ:

EuroMotor
Cím: 1134 Budapest, Lehel u. 17/b.
Telefon: +36 1 877 44 30 , +36 1 877 44 30
Fax: +36 1 877 44 40
Weboldal: http://www.euromotor.hu
E-mail: euromotor@euromotor.hu

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending