Csatlakozz hozzánk

Hírek

Minimotor-sikerek Csehországban

Tomes Patrik eredményesen motorozott a hétvégi ADAC Mini Bike Cup-on

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Hazánk egyik legtehetségesebb versenyzőpalántája, Tomes Patrik és elszánt csapata ismét útnak indult, hogy bizonyítson a korosztály egyik legrangosabb versenysorozatában, az ADAC Mini Bike Cup kilencedik, Csehországban megrendezett fordulóján.

Az elmúlt hétvége pénteki napján biztosított szabadedzésen a mezőny 98%-a vett részt, mely a zord időjárási viszonyok mellett is remek alkalomnak bizonyult a komolyabb pályaismeret elsajátítására, illetve az erőviszonyok felmérésére. Patrik kilenc alkalommal tudott felmenni, ahol minden egyes etap alkalmával tanulta, egyben elemezte a versenypályát és tesztelte a kiválasztott áttételeket. Mindenki állítgatott, szerelt és tesztelt, még a bajnokságot vezető Maty csapata is csak puhatolódzott ezen az edzésnapon. A kitartó munkának hála Patrik a nap végére megtalálta a számára legjobban használható beállítást és ennek tudatában, bizakodva várta a versenyt.

A szombat reggel is komor időjárással indult, hűvös levegő és esős idő fogadta a versenyzőket. A reggeli tréning némi késéssel indult a mentő és a mentőorvos késése miatt, ám végül szemerkélő esőben, teljes gőzzel elrajtolt a mezőny. Patrik az élmenőket maga mögé utasítva a második legjobb időt futotta. Az időmérő etapok nagy izgalmakat és szoros eredményeket hoztak, Patrik az összesített eredményeket követően a 8. pozíciót szerezte meg.


Szépen szerepelt a magyar kissrác a népes mezőnyben: egy hatodik és egy hetedik helyet zsebelt be

A versenyek kezdetére már az égiek is megkegyelmeztek és az első verseny már száraz, kellemes időben zajlott. Patrik nagy küzdelmeket vívott az igazán technikás versenypályán és végül a 7. helyen futott be. A második versenyen már az 5. helyen motorozva követte szorosan az első négy legjobbat, ám a lekörözések nem kedveztek számára, így a még mindig kiváló 6. helyen zárta a futamot.


“Patrik hihetetlenül gyorsan alkalmazkodott a változó körülményekhez”

Tomes Patrik: “Szűk és gyors versenypálya volt, mely mindannyiunkat megtréfált. Dobogóra akartam állni, és nagyon küzdöttem, hogy elérjem. A lekörözések nem jöttek ki jól, – de ez is a verseny része. – Nagyon várom az évadzáró futamot, ahol együtt ünnepelhetem meg ezt a kemény évadot szüleimmel, edzőmmel és versenyzőtársaimmal”

Tütős Zoltán: “Patrik hihetetlenül gyorsan alkalmazkodott a változó körülményekhez és hozta a jobbnál jobb köridőket és eredményeket. Jelenleg a 28 versenyző közül a 8. helyet birtokolja a bajnokságban olyan élversenyzők mögött, akik többszörös bajnokok és tapasztalt pilóták. Rendkívüli eredmény! Gratulálunk!”


A testtartásból is látszik, hogy nem babra megy a játék…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending