Connect with us

Blog

Mindig is érdekelt, hogy milyen egy Suzuki GSX-R 1000 off-road terepen?

Akkor jó helyen jársz, ugyanis itt egy recés gumis, módosított felfüggesztésű Suzuki GSX-R 1000. Ja, majdnem elfelejtettem: ráadásul turbós is!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Nem újdonság, hogy valakinek semennyi sem elég, és egy ezres sportmotort is próbál tuningolni, egészen addig, amíg a fizika közbe nem szól. Aztán vannak olyanok akik inkább ráakasztanak a blokkra egy turbót és terepre viszik a gépet, ott adva az érzésnek.

Így tett a Spanyol stunter fenegyerek, Ricardo Domingos “Arrepiado” is, aki ezzel a kőkemény építéssel hívta fel magára a figyelmet, amikor a legendás Baja Portalegre 500 versenyre nevezett a ”picit módosított” Gixxerrel. Ricardo egy elég népszerű stunt motoros, hírnevéhez a saját maga által turbósított motor is sokat hozzátesz. Ezzel az off-road módosítással viszont sikerült kb. mindenkit eléggé meglepnie.

Maga a motor egész gyárias volt, de a futóművet persze kukázni kellett az aszfalttól némileg eltérő útviszonyok miatt és a szélvédő plexi is jelentősen összement, hiszen itt nem kell különösebben nagy sebességtől tartani. A technikásabb pálya és a krosszos stílus miatt új lábtartókra is szükség volt, így könnyebb álló helyzetben manőverezni a gixxert. Na meg persze abroncsokból is krossz pályára valókat pattintottak a motorra, a gyári darabokkal valószínűleg csak egyhelyben pörgés lett volna a mutatvány vége.

Nyilván nem a pódium volt a cél, inkább amolyan szórakozásként kell felfogni az egészet, ezért is nevezett Ricardo a Hobby kategóriában. Ennek ellenére nem is teljesített rosszul: 3 óra és 23 perc alatt teljesítette a 221 km-es távot, 61,62 km/h-ás átlagsebességgel. Ez 70-ből a 24. pozícióra volt elég, ami egyáltalán nem rossz teljesítmény. Főleg ha az nézzük, hogy a céltól 50 km-re a GSX-R hátsó rugója nem bírta tovább a kiképzést, így emberünk kuka hátsó futóművel tette meg a hátralévő távot.

Érdemes megnézni a videókat is, eszement jó látvány ahogy a Suzuki víz átfolyásokon, patakokon gázol át, majd a legkisebb gázra is keresztbe áll a pályán. Eléggé embert próbáló teljesítmény lehetett így végigmenni mind az összes 221 km-en, le a kalappal!

Na Baja de Portalegre a grande sensação tem sido Ricardo Domingos aka Arrepiado. Para além do espetáculo que tem dado nas estradas alentejanas, tem feito a delícia de quem o vê passar. É caso para dizer…Arrepiado passa por todo o lado, com a sua Suzuki GSX-R 1000

Közzétette: Revista Motos Portugal – 2018. október 26., péntek

Después de la conversión a tierra del 911 GT3 de los hermanos Vallejo creíamos que nada podría sorprendernos… Nos equivocamos estrepitosamente…Y es que ver una Suzuki GSXR 1000RR como la de Ricardo Domingos participando en una carrera como la Baja Portalegre, cuando menos, sorprende…

Közzétette: Max Motorsport Videos – 2018. október 26., péntek

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending