Connect with us
Suzuki

Blog

Milyen lenne a világ magyar motor nevekkel?

Gondolkoztatok már rajta, hogy motorjaink angolul, olaszul esetleg spanyolul annyira jól csengő nevei mennyire esetlenül hangzanának, ha saját nyelvünkön neveztük volna el őket?

Published

on

1369 - magyar motor nevek
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A marketingesek megtanulták a dolgukat. Egész csapatok dolgoznak egy-egy modell nevének kitalálásán, hogy az a legtöbb piacon megállja a helyét. Legtöbbször az angol vagy olasz nevek mellett kötnek ki, mert ezek hangzását találják a legmenőbbnek. Most azonban rugaszkodjunk el egy kicsit a valóságtól és képzeljük el, hogy a szakemberek a bonyolult, nehezen kiejthető betűkkel tömve lévő magyar nyelv mellett teszik le a voksukat. Ilyen gépek születtek volna.

Motor típusnevek, magyarul…

Aprilia Mennydörgés (Tuono)
Ducati Sok Sztráda (Multistrada)
Gilera Összefüggés (Nexus)
Gilera Tűz (Fuoco)
Harley Davidson Dagi Robi (Fat Bob)
Harley Davidson Éjszakai Rúd (Night Rod) Itt vajon mire gondolhattak az amerikaiak?
Harley Davidson Sikító Sas (Screamin Eagle)
Honda Tűzpenge (Fireblade)
Honda Nagy Hangzavar (Big Ruckus)
Honda Nap (Giorno)
Hyosung Kiemelkedik (Exceed)
Kymco Fogadj és Nyerj (Bet & Win)
Suzuki Behatoló (Intruder)
Suzuki Vadember (Savage)
Yamaha Bor (Vino)

Aztán itt van még érdekességnek a Ducati Panigale Superleggera. Panigale, Bologna egyik városrésze ahol a Ducati központja található. Ezt a nevet magyar kontextusba helyezve, valami olyasmit kapnánk, hogy Ducati Szupergyors Kőbánya. Hasonló a helyzet a Derbi Ramblaval is. A La Rambla, Barcelona egyik híres, turisták által is kedvelt utcája. Nálunk itthon ez valószínűleg Derbi Andrássy Út lenne. A végére hagytam az igazit. Harley Davidson Softail, amely gyanús, hogy a soft és a tail szavakból áll össze. Nos a soft puhát jelent, a tail pedig farkat. Mindenki rakja össze magának. Amíg ez megvan, addig pedig halkan örüljünk neki, hogy nem találták még rá a marketingesek a magyar nyelv szépségeire.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending