Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mike Boy sikere Padovában

Kulman Mikit megnyerő bemutatójának köszönhetően más nívós európai rendezvényekre is meghívták

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Kulman Miki stunt show-jával annyira elvarázsolta a közönséget – és a rendezőséget – a padovai motorkiállításon, hogy meghívást kapott Európa egyik legnagyobb motorostalálkozójára, a Biker Fest-re!

Mike Boy üde színfoltja az egyénként is színvonalas magyar streetfighter-sportnak, így nem is olyan meglepő, hogy ilyen kiváló rendezvényre hívják fellépni, mint a szintén olaszországi Udine mellett megrendezésre kerülő Biker Fest. Sőt, augusztusban az angliai Bulldog Bash elnevezésű találkozón is megmutathatja tehetségét a magyar fighter! Igaz, hozzászokhattunk már, hogy kis hazánk stunt versenyzőit az európai motoros élet meghatározó eseményeire invitálják – Angyal Zoli fellépett többek között a Man-szigeten is. Mondjuk „Szemöldök” világbajnok, de Mikeboy is nagyon jó úton halad afelé, hogy a legjobb legyen a legjobbak között.

Mi sem bizonyítja jobban, mint fergeteges bemutatója a 13. Padovai Motorkiállítás és Custom Fesztiválon, még januárban. A motoros kultúrában igencsak jártas olaszoknak leesett az álluk Kulman Miki show-ja közben, pedig ők sem először láttak ilyesmit. Ami még fontosabb, hogy a közönség mellett a streetfighter-berkekben mozgó „fejesek” tetszését is elnyerte a műsor, ezért számítanak rá az említett eseményeken. Ráadásul úgy fest, hogy Miki állandó vendég lesz Padovában: a bemutató után a Padovai Expo igazgatója személyesen gratulált Mike Boy-nak, és megígérte, hogyha lehetőség van rá, akármilyen jellegű kiállításon számít rá az olasz városban! Nyilván Miki nem a spaghetti-fesztiválon fogja égetni a gumit, de ha kicsit is benzingőz-szagú rendezvény lesz az expo-n, azon a magyar stuntman ott lesz!


Elnyerte az olaszok tetszését a “magyar virtus”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eredetileg nem is a Padovai Motorkiállítás szervezői hívták az idei show-ra Mike Boy-t, hanem Borsay Szabolcs intézte el a szervezőkkel, hogy felléphessen. Ez persze semmit sem von le Miki érdemeiből, sőt… Egyébként „Szabb”-ot és Szűrszabó Leventét kérte meg az olasz Whiterace dragster csapat, hogy állítsák ki Suzuki motorjaikat. Azon a standon, amelyen olyan dragbike-os hírességek gépei voltak, mint például számunkra Kunmadarasról rakétamotorral ismerős Eric Teboul! Sokaknak a Mike Boy „kifejezés” is csak Kunmadárról cseng ismerősen, de ebben a szezonban Európa legfejlettebb motoros-kultúrájú nemzetei is megismerik Miki nevét és látványos műsorát. Csak így tovább, szerencsére mindig van néhány ilyen Kulman-kaliberű „utcai harcosunk”, akik Európa-szerte hirdetik a magyar akrobatikus motorozás fejlettségét, sőt, nem túlzás azt állítani: világszínvonalát. Meg egyáltalán, népszerűsítik és megszerettetik ezt a – némely országokban – nem túl (el)ismert sportágat.


Miki forró hangulatot varázsolt a padovai télben
Mike Boy bemutatkozása

“A történet nyolc éves koromban kezdődött, mikor is először ültem motoron, majd szépen lassan az alapokat elsajátítottam. Mint stuntrider csak pár éve motorozom. Először egy ’97-es 750-es GSX-R-el motorozgattam, pont akkor raktam össze – le volt fényezve, minden idom csillogott -, amikor elkezdődött ez az őrület, gondoltam ki kellene ezt próbálni. Ricsi barátom elkezdett gyakorolgatni, néhányszor kimentem megnézni mit csinál. Néha elkértem tőle a motort és próbálgattam milyen is ez a dolog. Egyre jobban kezdett megtetszeni és a trükkök is elég gyorsan jöttek, így valamivel később eladtam a motorom. Vettem egy új motort és elkezdtem gőzerővel gyakorolni, aminek eredményeképp nagyon rövid idő alatt sikerült elsajátítanom rengeteg trükköt – és azokat tökéletesíteni. 2004-ben úgy gondoltam, hogy megmérettetem magamat. Abban az évben minden versenyen negyedik lettem. 2005-ben voltak jobb helyezéseim, mint a VB ötödik hely és a kunmadarasi első hely.


Mike Boy és a GSX-R – Ütős páros…
Mike Boy eldurrantja a gumit Padovában:

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending