Csatlakozz hozzánk
Fantic caballero

Vezetéstechnika

Mi van, ha megcsúszol?! Megoldás: Dirt Track Képzés

A (csúszás)határainkat feszegettük, a Safety-Hungary Dirt Képzésén jártunk – videó

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Safety-Hungary Film: Nagy Norbert, Sipos Zoltán, Benkő Zsolt

A Safety-Hungary Dirt Track képzés legfőbb célja – nevével ellentétben – nem is a terepmotoros képességek tökéletesítése, hanem az itt megtanultak utcai motorozás során történő kamatoztatása. Mi is próbára tettük magunkat a Honda Vezetéstechnikai Képzés sík terepes oktatásán.

Mi van, ha (utcán, mondjuk esőben) megcsúszik a motor?! Az idénre új Safety-tanfolyam egyik fő célja, hogy készség szintre fejlessze azokat a reakciókat, amelyek segítenek megoldani a motor megcsúszásából adódó lehetséges bukásokat. Olyan, a hétköznapi életben, akár közúti motorozás során is használható technikák elsajátítására nyílik lehetőség, amelyeket csak ilyen rendszerű képzés keretében lehet biztonságosan gyakorolni. A tanfolyamok alatt a motorosok megismerhetik a legalapvetőbb terepmotorozási technikákat és manővereket.

A tanfolyamok kizárólag sík terepen, terepakadályok nélküli ún. Dirt Track pályán zajlanak. A gyakorlatok során a legnagyobb hangsúlyt annak a helyzetnek a megfelelő vezetéstechnikai kezelésére fektetik, amikor megszűnik a tapadás a motor kerekei és a talaj között… A képzési rendszer több lépésben adja át a teljes tananyagot. Szintekre bontás segítségével, módszeres, fokozatos és alapos képzés útján ismerhetjük meg a terepmotorozás alapelemeit. A magasabb szintek közvetlenül az őket megelőző szintekre épülnek, és kizárólag csak az előző szintek sikeres elvégzése után lehet jelentkezni rájuk.

Safety-Hungary sík terepes képzés

Nem túl nagyok vagy erősek a CRF100-asok, de a célnak tökéletesen megfelelnek
Safety-Hungary Dirt Track Képzés

A képzések maximum 5 fő részvételével és Honda CRF100-as motortípusok használatával zajlanak. A tanfolyami alkalmak hossza az újonnan érkező motorosok részére két teljes nap, a visszatérő – bármilyen Safety-Hungary tréninget sikeresen elvégzett – tanulni, fejlődni vágyók számára egy nap. A tanfolyami napok minden esetben reggel 9 órától délután 3-4-ig tartanak.

A részvételi díj a kétnapos tréningre bruttó 45.000, az egynaposra 25.000 forint. A tanfolyami részvétel feltétele a motorkerékpár vezetői engedély megléte.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending