Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mi van a Hell Ringgel?!

Többen kérdeztétek már, hogy miért nem épül a Borsodban a Hell által beharangozott versenypálya – íme a hivatalos állásfoglalás

Közzétéve

ekkor

hell ring oroksegvedelem
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Hell szikszói gyárának tőszomszédságában tervezett Hell Ring szórakoztató és verseny komplexum építésének megkezdését továbbra is az Örökségvédelmi Hivatal – a területet feltáró – munkálatai hátráltatják. Mivel ezeknek a munkálatoknak a határideje nem ismert, így mostanra biztossá vált, hogy a fejlesztéseket nem lehet a pályázatokban előírt határidőig megvalósítani. A Hell Energy Magyarország Kft. így a pályázatkezelő intézményekkel együttműködve azon dolgozik, hogy az eredeti terveket megváltoztatva más, egyedi és a pályázati kiírásoknak mindenben megfelelő projektet valósíthasson meg.

A Hell cégcsoport hosszú évek előkészítő munkájának eredményeképpen kívánta turisztikai attrakciófejlesztési és szálláshely-bővítési projektjeit a szikszói üzeme melletti területen megvalósítani. A beruházáshoz a piacvezető magyar energiaital-gyártó elnyerte a magyar állam és az Európai Unió támogatását is. A szabadidő és versenykomplexum építését megelőzően az Örökségvédelmi Hivatal által elrendelt területfeltárást a hivatal munkatársainak be kell fejezniük, ugyanis jogerős építési engedélyt a hivatal szakhatósági hozzájárulása nélkül – zöldmezős beruházásról lévén szó – nem adhatnak ki. Mivel a több hónapja zajló munkálatok lezárulásának határideje a mai napig nem ismert, így a pályázatban előírt átadási dátumokig egyértelműen nem lehet a beruházást az eredeti tervek szerint megvalósítani.


A Hell korábbi szándékát, és a további – a hátrányos helyzetű borsodi térség számára óriási jelentőséggel bíró, és gazdasági fellendülést illetve a helyi turizmus élénkülését jelentő – beruházásait nem szeretné teljes mértékben feladni, így a pályázatkezelő intézményekkel együttműködve azon dolgozik, hogy egy mindenki számára kielégítő, és megvalósítható projekt jöjjön létre! Amint az új terv és az ehhez szükséges pályázati jóváhagyások megvannak, a Hell rögtön tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Comments

comments

Trending