Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mi lenne, ha a Porsche motorkerékpárt gyártana?

Megszülethetne a Porsche 618

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A spanyol, briliáns elméjű Miguel Angel Bahri dizájner tervezte meg az első elektromos Porsche motorkerékpárt, ami egyelőre csak a tervező álma, tehát ez még egy nem hivatalos Porsche projekt, de bármikor el lehetne kezdeni gyártást, ha lenne rá kereslet. Hiszen a Harley-nak a VRod modelljébe már tervezett motorblokkot a Porsche, így nem áll távol az elképzeléstől egy lehetséges megvalósítása sem ennek a típusnak.


A neve, csak így egyszerűen: Porsche 618.

120kW-os teljesítményt tud produkálni ez a power cruiser, és van rajta pár figyelemre méltó érdekesség; mint például a központi csomópontos kormánymű, a függőcsapszeges első felfüggesztés, az elektromos hajtáslánc, a futurisztikus fényszóró, és az idomok mögé bújtatott tágas csomagtartó.


A belépő modellként tervezett kétkerekű, elég futurisztikusra sikerült, és sehol nem látni rajta egy olyan igazi, megszokott Porsche vonalat, -bár a tervező az ellenkezőjét állítja-.
Az ikonikus Porsche 911 turbo, 918 és 919 designjainak DNS-t vette alapul, és ezeket ültette át a motorkerékpár koncepcióba.
A 911-esre jellemző alacsony súlypont elhelyezkedése a 618-as külsején és a felfüggesztésben is visszaköszön. A kormányművet és az akkumulátort a motor középpontjába helyezi a jobb stabilitás érdekében. Az akkumulátorokhoz és a csomagtartóhoz elegáns Le Mans stílusú ajtókon keresztül férünk hozzá.
A motoros 30 fokos látószögében egy 8 hüvelykes, érintőképernyős, digitális műszerfal helyezkedik el, ezzel is sikerült megtartani a motor letisztult formavilágát. A műszerfal Android és iOS kompatibilis, és olyan információkkal szolgál, mint az akkumulátor fennmaradó töltöttségi szintje, a legközelebbi töltőhelyek, vagy GPS, emellett netezhetünk is, és az okos telefont is feltölti vezeték nélkül.

„Ez egy olyan belépő szintű motorkerékpár, amely gondosan egyensúlyban tartja a sport teljesítményét és érzékenységét, miközben képviseli a Porsche márkanév szellemét és lelkét.”

Azóta a tervező persze belelendült és már két új típuson is dolgozik, hátha valamelyik felkelti a cég figyelmét. Mondjuk a belépő szint egy kicsit erős túlzás ha a többi motorkerékpárhoz viszonyítunk, viszont a Porsche-nak tényleg ez lehetne a belépője a motorkerékpárok világába…

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending