Csatlakozz hozzánk

Tesztek

MGPH interjú Talmácsi Gáborral

A MotoGPHírek kérdezte Talmácsi Gábort az idei és már a jövő évi szezonról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Világbajnok motorosunkkal, Talmácsi Gáborral ezúttal is lehetőségünk nyílt interjút készíteni, melyben beszél a 2009-es szezonról, a MotoGP-ben jövőre bemutatkozó újoncokról és a téli szünetről.

“Először is gratulálni szeretnénk első MotoGP-s idényedhez. Elsőként haladjunk visszafele… Hogyan értékeled a szezonzáró valenciai futamot? Azt nyilatkoztad, hogy az idény során most rakták a szerelők a legjobb motort alád, habár ez éppen a versenyen nem jött ki.”

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy a MotoGP-ben versenyezhettem. Rengeteget tanultam, elképesztően sok tapasztalatot szereztem, ezeket kiválóan tudom hasznosítani majd. Tesztelés nélkül felpattanni egy ismeretlen motorra, és együtt dolgozni sosem látott mérnökökkel, akikkel még nyelvi megértésbeli nehézségek is akadtak – igen, ezt felfoghatjuk kalandnak a javából. Egy sportolót és annak számszerűsíthető eredményeit az egész világ figyeli, ettől még minden karrier, így a sportolói karrier is évek alatt épül fel.”

“Összegeznéd nekünk a 2009-es évet? Sportszakmailag, versenyzőként, privát emberként hogyan élted meg? Milyen pozitív és negatív tapasztalatokkal gazdagodtál?”

Rengeteget tanultam idén a négyütemű motorokról, és a sok viszontagság ellenére pozitívan értékelem ezt az évet. A szponzoraim most is megmutatták, hogy bármikor számíthatok rájuk, és ezért köszönet illeti őket. A szurkolóim is kitartottak, és lelkesedésükkel átbillentettek a nehezebb időszakokon.”

A MotoGP-ben eltöltött néhány hónap alatt mennyire érzed, hogy éretebb versenyző lettél? Mi a véleményed a 2010-ben bemutatkozó pilótákról, mint Simoncelli, Bautista, Barberá, Spies. Szerinted, közülük ki lehet majd a legsikeresebb?

“Remek fiatal versenyzők, akik majd a saját bőrükön is tapasztalhatják milyen kőkemény világ is a MotoGP. Bármelyikük képes lehet egy-egy kiugró eredményre, de egy szezon nagyon hosszú és az újoncok élete még nehezebb. Sok sikert kívánok nekik a legnagyobb kategóriában.”

A királykategóriából van olyan pilóta, akivel jobban összebarátkoztál mint a többiekkel, vagy ilyen nem igazán létezik a versenyzők között?

“Ez egy elég zárt közösség, ami nem a barátkozásról szól. Több GP versenyzővel jó a kapcsolatom, meg szoktuk beszélni a versenyeket, ha összefutunk. Lorenzoval, Rossival, Doviziosoval, Kallioval, Eliassal szoktam a legtöbbet társalogni.

Hosszú és felkészülésekkel tarkított téli szünet vár Rád, ahol gondolom beiktatsz egy kis pihenést is. Van már konkrét ötleted, hogy merre és hogyan fogsz kikapcsolódni? Családdal vagy barátokkal? A női rajongók kíváncsiságát kielégítve netán barátnővel?

“A két szezon közti időszakban többet tudok a családommal és a barátaimmal lenni, és ki is használok minden időt, hogy velük legyek. Egy edzőtábort is tervezek a jövő év elején, december közepétől főleg a pihenésre koncentrálok.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending