Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ments meg akár 3 életet! Országos véradás

A véradás fontosságára és az életmentésre hívják fel a figyelmet a Motoros Family tagjai, akik májusban országos kampányt hirdettek

Közzétéve

ekkor

nap videoja majus 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A tavalyi évhez hasonlóan ismét véradó hónapot szervez a Motoros Family. A kezdeményezéshez Budapest mellett 20 város csatlakozott, így összesen 24 helyszínen várják az önkéntes véradókat.

Kevés a donor, passzívak a lehetséges véradók

Magyarországon leginkább a passzivitás jellemző a lehetséges véradókra. Elszomorító tény: a 4 millió lehetséges donorból csupán 250 ezren adnak vért rendszeresen. A statisztikák szerint a nyári hónapok a „legvérszegényebbek”, ilyenkor szinte teljesen kiürülnek a vérkészítmény tartalékok. A kampány célja, hogy mozgósítsák a lehetséges véradókat és emellett felhívják a figyelmet a rendszeres véradásra valamint az életmentés fontosságára is.

A kampányhoz csatlakozott Csuja Imre, aki az elmúlt hónapban az életmentés és az újraélesztés felejthetetlen és ikonikus arcává vált. Budapesten május 10-én a Millenáris Parkban élőben mutatja be tudását, ahol olyan ismert hazai motorosok adnak vért, mint Mező Misi, Sági Szilárd, Hajas László, Zsidró Tamás, Baronits Gábor, Berki Krisztián, Czippán Anett és Kárász Róbert.

A Millenárison több szakmai partner, így az ORFK és a Mentőmotor Alapítvány segítségével hívják fel a szervezők a figyelmet az életmentő véradás mellett, a biztonságos közlekedésre is:

1 véradó = 3 életmentés!

Kevesen tudják, de egy önkéntes véradó, akár 3 másik ember életét is megmentheti, ugyanakkor egy egység levett vérből további vérkészítményeket is elő tudnak állítani, további orvosi beavatkozásokhoz. A véradás emellett egy szűrővizsgálatként is segítséget jelent, hiszen a vércsoport meghatározása mellett a levett véren HIV-, Hepatitisz-B-, Hepatitsz-C és szifilisz tesztet is végeznek.

– bővebb információk a május 1-től 31-ig tartó Véradás kampányról és annak helyszíneiről a Motoros Family Facebook oldalán és az OVSZ honlapján

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending