Csatlakozz hozzánk
KTM

Hírek

Mennyibe kerül a B125?

A “könnyített” A1 csak akkor mondható olcsónak, ha mindenből elsőre átmész…

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A JogsiKözpont az elsők között kezdte meg a B125 képzést, tőlük érdeklődtünk az árakról. Náluk a kötelező háromórás KRESZ tanfolyam, két gyakorlati óra (rutin, forgalom), és két vizsga (elmélet, gyakorlat) összesen 28.000 forintba kerül. Ez nem hangzik rosszul, de csak akkor úszod meg ennyiből, ha minden vizsgád elsőre sikerül…

Márpedig, ha korábban soha nem ültél motoron, két óra motorozás után szinte lehetetlen átcsúsznod a gyakorlati vizsgán (lásd az oktató véleményét Biztonság rovatunkban). De mindenre van megoldás! A JogsiKözpont a Safety-Hungary-vel együttműködve profi vezetéstechnikai tréninggel összekötve is kínál B125-öt. Ugyan a kettő együtt már 49.600 forintba kerül, de ha ezt elvégzed, reálisabb eséllyel indulsz a gyakorlati vizsgán, hiszen előtte két teljes napig a legmagasabb szinten oktatnak a biztonságos motorozásra.

 A korábbi közlemények szerint egyetlen délután alatt megszerezhető a B125 – de az igazság az, hogy maximum az elhatározás, a 125-ös jogsi biztosan nem. Máshol van a tanfolyam, és máshol a vizsgák, utóbbiakra külön időpontokra kell menni, és az új kategóriát is be kell vezettetni a jogosítványba az okmányirodában. Van egy bizonyos átfutási idő, így az egész procedúra akár 2-3 hétig is elhúzódhat. Ha most kezded el a tanfolyamot, akkor ráadásul ki kell várnod a márciust, csak akkortól lehet gyakorlati vizsgát tenni.


Egy KRESZ vizsga 4600, egy forgalmi vizsga pedig 11.000Ft – ha megbuksz, újra kell fizetni. Ha pedig robogóval vizsgázol, akkor csak automata váltós motorra kapsz engedélyt…

Fontos szót ejteni még a 2012-es szigorításokról is: az idei évtől új követelményeket vezettek be a motorosok ruházatát illetően. Eddig a bukósisakon és a magasszárú cipőn kívül mást nem kértek számon a tanulón, mostantól ez a lista kiegészül protektoros felsővel, motoros kesztyűvel és térdvédővel (vagy protektoros motoros nadrággal). Ha nincs még meg az összes szükséges felszerelésed, szerezd be, ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod!

Forrás: SHOX


Egy kezdő motoros felszerelést már kb. 40.000 forintért össze tudsz állítani a SHOX-nál

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés

Trending