Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Melyiket válasszam? Téli kesztyű teszt

Dainese a Five ellen, kard ki kard.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Dainese a Five ellen, kard ki kard

Az egyik blogcikkünkbe már beharangoztuk, hogy lesz valami ilyesmi összehasonlító tesztünk, ami most, hogy végre visszatértem az élők sorába, el is készült.

Azóta furdalta az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy jó meleg téli kesztyű, amióta csatakosra áztunk tavaly Milánóban a Honda CB1000R sajtó tesztjén. Bizony ott nagyon jól jött volna egy vízhatlan, meleg kézvédő. Most adódott a lehetőség, hiszen megérkezett a DangerBikes-hoz a FIVE szállítmány, amit végre össze tudtam hasonlítani a nyáron beszerzett Dainese kesztyűmmel.

Első utamon felemásban próbálgattam őket, a bal kezemen volt az egyik, a jobbon pedig a másik márka terméke. Majd cseréltem, nehogy féloldalas legyen a véleményem.

Felvétel

Mindkét kesztyű el van látva egy belső réteggel is, ami nem engedi belefolyni a kabát újjáról az esővizet. Ez nekünk is jól jött volna Milánóban, mert az volt a legrosszabb az egész napos esőben, hogy a kívül-belül vizes kesztyű teljesen kihült a kezünkkel együtt. Ezt a kellemetlen érzést hivatott kivédeni ez a mandzsetta, amire a kabát újját kell húzni, majd a kabát ujjára a külső réteget.

A Five belső rétege nagyon szoros, ami egyrészt jó, mert nem enged be sem hideget sem vizet, másrészt rossz, mert nehéz felvenni. A Dainese ebből a szempontból jobb, mert véd is a hideg és a víz ellen és a felvétel is egyszerűbb

Viselet

A Five olyan mintha nem is lenne rajtunk a Daineshez képest. A fékezést, a fogást szinte úgy lehet érezni benne, mint egy nyári kesztyűben. Ehhez képest a Dainese olyan volt, mintha két kesztyű lenne rajtam, szinte teljesen megszünteti a fogás érzését.


A vizezés után látszik, hogy nedves marad a kesztyű

A hőt mindkettő jól tartja. Ezt a “jól” jelzőt próbáltam mérni is egy digitális lázmérővel, mert csak az fért be, de a kinti 0 fok túlságosan lehűtötte és ez kifogott a 35 foknál mérni kezdő kütyün. Így mért adatokkal nem szolgálhatok sajnos. Én talán egy kicsit a Daineset éreztem melegebbnek, mert valamivel nagyobb és az ujjaim vége nem volt nekifeszülve a kesztyű belsejének, míg a Five gyűrűs újjának a hossza nekem rövid volt, ott éreztem némi hideget. Egyébként komolyabban egyikben sem fázott a kezem.

DennyM véleménye, és az ő Dainese kesztyűje

Próbáltam mindkét tesztben szereplő kesztyűt. Alapjában véve nekem mindkettő nagy volt, mert egész kicsi kezem van, ellentétben BenZso XL-es méretével, de ez most mindegy is. Nekem a FIVE kiképzése jobban tetszett, jobban kézre állt, bár ezt a rossz méret miatt nehéz eldönteni. Hő megtartás szempontjából egyik sem veri a másikat, a Dainese és a Five is megfelelően ellátja a feladatát. Más kérdés, hogy ha nem mozgatom a kezeim, valamiért nekem még egy téli kesztyű se volt képes mínuszban is melegen tartani őket és ez most sem volt másképp. Esőben egyértelműen a Gore-Tex a nyerő, egyszerűenlepereg róla víz. A Five olyan mintha magába szívná a nedvességet, ami csak részben igaz. A kézig csak nagyon extrém esetben képes eljutni a víz, inkább arról van szó, hogy kicsit áthűl tőle a kesztyű. Én a kettő közül a harmadikat választanám.

Az a bizonyos harmadik a sajátom, ami szintén egy Dainese. A méret stimmel, ugyanolyan meleg mint a többi, és a vizet is lepergeti. Amiért nekem erre esett a választásom az az, hogy nagyon jól tudom mozgatni benne a kezem és így egy sportmotornál is képes vagyok a finom mozdulatokra. Persze ez is vastag, mégis nagyon jó viselet. “Csap alá tesztet” egyszer már ezzel is csináltam, azt a képre kattintva olvashatjátok is. Esés közben pedig szintén jól vizsgázott, köszönhetően a tenyér belső élénél lévő protektornak.


A képre kattintva bejön egy másik teszt, amiben még egy téli kesztyűt is találtok.
Levétel

Ez majdnem egyformán egyszerű mindkettőnél. Egyik alkalommal elkezdett szállingózni a hó, amikor rajtam voltak és azt figyeltem meg, hogy a Gore Tex anyagból készült Daineséről leperegtek a megolvadt cseppek, a Five viszont elkezdett kicsit nedvesedni. Ezért beraktuk őket a csap alá, hogy ellenőrizzük a kinti dolgokat.

Itt is pont úgy viselkedett mindkettő, a Dainese száraz maradt, a Five viszont kicsit szívta a nedvességet. Ezt a kis kellemetlenséget egy impregnáló spray használatával meg lehet előzni.

Melyik a jobb?
Ha nem esik az eső a Five jobb, mert jobban lehet benne vezetni és nem hül ki az sem, ha viszont esik, akkor a Dainese jobb a méltán híres Gore Tex anyaga miatt, ami állja a „sarat“ és a vizet is.

Five: 11.000 Ft-tól a Dangernél
Dainese: 23.900 Ft-tól a Karasnában

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending