Csatlakozz hozzánk

Blog

Meleg helyzet: kisNinja a KakucsRingen

Ninja 300: “számunkra majdnem kellemetlenné vált az ünnepi kakucsi pályázás…”

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

‘2012-10-25’-i hírlevelünkből…

Reméljük kellemesen kimotoroztátok magatokat a szép, napos hosszú hétvégén – ahogy tettük azt mi is. Számunkra majdnem kellemetlenné vált az előző levelünkben beharangozott kakucsi pályázás… Ahogy arra számítani lehetett, az extra szabadnapokon megrohamozták a motorosok az ország egyik legelérhetőbb pályamotorozási lehetőségét, vérprofik és full amatőrök egyaránt – még Talma is velünk edzett!

Ahogy szó volt róla, az új Kawa Ninja 300-assal szálltunk be a buliba: már a pályára felgurulás sem volt egyszerű, hiszen szinte összeért a “motoros kígyó” az egy kilométeres csíkon! Amikor ilyen ‘tömeg’ rohamozza meg kapuzárási pánik-szerűen a pályát, még figyelmesebben kell(ene) fűzögetni a kanyarokat. Én sem a bevállalósabb arcomat mutattam a tesztmotorral, nem akartam mindenáron előzni a nálam – nem sokkal – lassabbakat – de sajnos nem mindenki gondolta így…

Egy fazeres “versenyző” olyan helyen próbált bebújni nekem, ahol normális esetben (vagy napokon) nem szoktak… Ráadásul a kedvenc kanyaromban: ha jártál már a KakucsRingen, biztosan ismerős az a két egymás utáni balos, amit gyönyörűen egy íven lehet venni – nos, emberünk nem így gondolta, “megtörte az ívet”, és dupla akkora blokkját kihasználva próbálkozott a második balos bejáratánál, sikertelenül…


Itt már a célkeresztben voltam…

Nekem koccant háturól-oldalról, de szerencsére nem feküdtünk le a motorokkal együtt. Mivel kiültem a kanyarban a Kawáról, sikerült megvédeni a kis Ninját is a sérülésektől – nem nagyon látszik rajta a “meleg helyzet”. Mindesetre tanulságos (és ennyivel még szerencsés is) az eset: versenypályán mindig a hátsónak kell “vigyáznia” az előtte haladóra (az elöl haladónak nem is szabad hátranéznie), és biztonságosan kikerülnie vagy megelőznie azt! Egy amatőr pályanapon ne feszegessük a határokat mások rovására, nem verseny ez: két kanyarral később simán elmehetett volna… A yamahás kolléga rendes volt, elismerte, hogy hibázott – ennél nagyobb baj ne legyen!

Aktuális hírlevelünkből idéztünk, amelyben ez alkalommal a szezonvégi felszerelés akciókat szedtük össze Nektek! A hírlevélre ITT iratkozhattok fel, hetente legfeljebb egyet küldünk. A következőben ismét egy “érdekes (utcai) szituációt” mesélünk el… (és persze a 300-as Ninja tesztje is benne lesz)


…egy körrel később legurulva pedig már nem igazán volt őszinte a mosolyom…


Talma egy YZF-R125 pályagép nyergében is gyorsabb volt nálunk – ki gondolta volna 🙂

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending