Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

MEGVAN TALMÁCSI IDEI 2. POLE-JA!

CSEHORSZÁG, BRNO – Időmérő edzések

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT
 

CSEHORSZÁG, BRNO – 2. nap

Ahogy tegnap megjósolták esett az eső Brnoban. Esett éjszaka, esett reggel, esett kora délután, így a tegnapi időeredményén senki nem tudott javítani. A szabadedzésen Talmácsiék dolgoztak a vizes beállításokon, amit végül az időmérőre sikerült jól behangolni. Bár jól lehet, hogy a 2. kvalifikáción elért 12. helye nem ezt mutatja, megvannak a vizes beállítások, csupán nem kockáztatott feleslegesen a magyar világbajnok.

 
A rajtsorrend tehát nem változott tegnaphoz képest:
1. TALMÁCSI
2. Terol
3. Iannone
4. Smith

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Nagyon örülök az idei második rajtelsőségemnek, annak pedig különösen, hogy mindezt Brno-ba értem el, és holnap a sok-sok magyar előtt az élről indulhatok. A reggeli edzésen még nem voltak jók a vizes beállítások, de az időmérőre rengeteget javítottunk rajta, így ha vasárnap esne, arra is fel vagyunk készülve. A futamon egy egészen különleges sisakban fogok versenyezni. A bukó grafikájában látható lesz számos magyar feltaláló találmánya, amit az egész világon ismernek és elismernek. Mindezek mutatják, hogy elődeink mit tettek le az asztalra, és hogy az ő feltalálásukra, tudásukra az egész világnak szüksége volt. Próbálok majd ebből is és a magyarok biztatásából is plusz erőt meríteni. Holnapra esőt ugyan nem mondanak, de felhős idő várható, amiből bármi lehet….

CSEHORSZÁG, BRNO – 1. nap

Talmácsi Gábor tegnap érkezett meg Brnoba és 1 hónap szünet után már alig várta, hogy újra motorra ülhessen. A hosszú kihagyás alatt folyamatosan edzett, mindez meg is mutatkozott mai teljesítményén.
A 9.00 órakor kezdődő szabadedzésen időnként csepergett az eső és a pálya tapadása sem volt jó, ennek ellenére ott volt az élmezőnyben. Mivel az időmérőre is hasonló időt jósoltak, így már az elején húzták a gázt a versenyzők. 10 perccel a kezdés után aztán elkezdett esni, majd a tréning 2/3-nál elállt és ismét kezdtek javítani az addigi köridőkön a versenyzők. Talma sem ült a babérjain, hanem a lovak közé csapott és körről-körre futott jobbat saját magánál, míg az utolsóba 7 tizeddel verte a második helyen záró Nicolas Terolt.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első helyet, annak pedig különösen, hogy 7 tizeddel jobb időt futottam, mint a második helyen végző Nicolas Terol. Azonban azt mondom, nem szabad elbíznunk magunkat. Már az időmérő előtt tudtuk és láttuk, hogy bármikor eleredhet az eső, így már a legelején igyekeztem minél gyorsabb lenni. Aztán amikor elkezdett esni, kimentem a boxba, nem kockáztattam feleslegesen, hiszen a kanyarokban nagyon csúszkált alattam a gép, nem volt megfelelő a tapadás. Mindez már a délelőtti edzésen is jelentkezett, és ugyan a pálya új aszfaltréteget kapott, valami megoldást kell találnunk a problémára. Viszont tény az is, hogy az új rázókövek, az új műfüves részek sokkal biztonságosabbak, mint korábban.
Összességében nagyon jó úton haladunk, de kellenek még a holnapi edzések, hogy ugyanúgy érezzem az Apriliát, mint a hosszú szünet előtt. Ugyan többször is edzettem motorral a pihenő alatt, de az mégis egészen más, mint a versenymotor nyergében. Holnapra még nagyobb esély van egy kiadós esőre, meglátjuk mi lesz.

1. időmérő eredménye:
1. TALMÁCSI GÁBOR 2.09.870
2. Nicolas Terol 2.10.588
3. Andrea Iannone 2.10.589
4. Bradley Smith 2.10.652
 

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending