Csatlakozz hozzánk

Hírek

MEGVAN TALMÁCSI IDEI 2. POLE-JA!

CSEHORSZÁG, BRNO – Időmérő edzések

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
 

CSEHORSZÁG, BRNO – 2. nap

Ahogy tegnap megjósolták esett az eső Brnoban. Esett éjszaka, esett reggel, esett kora délután, így a tegnapi időeredményén senki nem tudott javítani. A szabadedzésen Talmácsiék dolgoztak a vizes beállításokon, amit végül az időmérőre sikerült jól behangolni. Bár jól lehet, hogy a 2. kvalifikáción elért 12. helye nem ezt mutatja, megvannak a vizes beállítások, csupán nem kockáztatott feleslegesen a magyar világbajnok.

 
A rajtsorrend tehát nem változott tegnaphoz képest:
1. TALMÁCSI
2. Terol
3. Iannone
4. Smith

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Nagyon örülök az idei második rajtelsőségemnek, annak pedig különösen, hogy mindezt Brno-ba értem el, és holnap a sok-sok magyar előtt az élről indulhatok. A reggeli edzésen még nem voltak jók a vizes beállítások, de az időmérőre rengeteget javítottunk rajta, így ha vasárnap esne, arra is fel vagyunk készülve. A futamon egy egészen különleges sisakban fogok versenyezni. A bukó grafikájában látható lesz számos magyar feltaláló találmánya, amit az egész világon ismernek és elismernek. Mindezek mutatják, hogy elődeink mit tettek le az asztalra, és hogy az ő feltalálásukra, tudásukra az egész világnak szüksége volt. Próbálok majd ebből is és a magyarok biztatásából is plusz erőt meríteni. Holnapra esőt ugyan nem mondanak, de felhős idő várható, amiből bármi lehet….

CSEHORSZÁG, BRNO – 1. nap

Talmácsi Gábor tegnap érkezett meg Brnoba és 1 hónap szünet után már alig várta, hogy újra motorra ülhessen. A hosszú kihagyás alatt folyamatosan edzett, mindez meg is mutatkozott mai teljesítményén.
A 9.00 órakor kezdődő szabadedzésen időnként csepergett az eső és a pálya tapadása sem volt jó, ennek ellenére ott volt az élmezőnyben. Mivel az időmérőre is hasonló időt jósoltak, így már az elején húzták a gázt a versenyzők. 10 perccel a kezdés után aztán elkezdett esni, majd a tréning 2/3-nál elállt és ismét kezdtek javítani az addigi köridőkön a versenyzők. Talma sem ült a babérjain, hanem a lovak közé csapott és körről-körre futott jobbat saját magánál, míg az utolsóba 7 tizeddel verte a második helyen záró Nicolas Terolt.
 

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első helyet, annak pedig különösen, hogy 7 tizeddel jobb időt futottam, mint a második helyen végző Nicolas Terol. Azonban azt mondom, nem szabad elbíznunk magunkat. Már az időmérő előtt tudtuk és láttuk, hogy bármikor eleredhet az eső, így már a legelején igyekeztem minél gyorsabb lenni. Aztán amikor elkezdett esni, kimentem a boxba, nem kockáztattam feleslegesen, hiszen a kanyarokban nagyon csúszkált alattam a gép, nem volt megfelelő a tapadás. Mindez már a délelőtti edzésen is jelentkezett, és ugyan a pálya új aszfaltréteget kapott, valami megoldást kell találnunk a problémára. Viszont tény az is, hogy az új rázókövek, az új műfüves részek sokkal biztonságosabbak, mint korábban.
Összességében nagyon jó úton haladunk, de kellenek még a holnapi edzések, hogy ugyanúgy érezzem az Apriliát, mint a hosszú szünet előtt. Ugyan többször is edzettem motorral a pihenő alatt, de az mégis egészen más, mint a versenymotor nyergében. Holnapra még nagyobb esély van egy kiadós esőre, meglátjuk mi lesz.

1. időmérő eredménye:
1. TALMÁCSI GÁBOR 2.09.870
2. Nicolas Terol 2.10.588
3. Andrea Iannone 2.10.589
4. Bradley Smith 2.10.652
 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending