Csatlakozz hozzánk

Hírek

Megvan ki vezeti a BMW superbike-ját 2009-ben

Nem olyan rég, hírt adtunk arról, hogy a BMW elkészült az első német superbike motorral, az S1000RR-rel. A következő lépés a bajoroknak, a megfelelő pilóta megtalálása, akivel bajnok motorrá válhat a trónkövetelő.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A három betűs márka sok keresgélés után végre megtalálta azt a versenyzőt, aki szerintük fenékbe fogja rúgni, ha nem is rögtön a 2009-es, de a 2010-es SBK mezőnyt. A kiválasztott nem más, mint Ruben Xaus, aki élete során jó pár évet lehúzott már az SBK-ban, nagyrészt Ducatival. Tapasztalattal tehát nincs problémája a spanyol fiúnak, csak úgy, mint lelkesedéssel és motivációval. Ennek megfelelően igen nagy reményekkel várja a következő szezont.

Xaus a következőket nyilatkozta:

“A BMW-vel való találkozásunkkor nagyon tetszett a srácok elhivatottsága, versenyszellemük és persze jövőbeli terveik. Elmesélték mit jelent számukra ez az egész és úgy dönöttem mindenképp részese szeretnék lenni a menetelésnek. Nem sűrűn kap az ember ilyen lehetőséget, hisz egy teljesen új projekt indul az S1000RR-rel. Már előre várom, hogy elkezdhessük a közös munkát. Persze baromi nehéz lesz egy új, még kiforratlan motorral versenyezni, de hiszem, hogy a BMW egy nagyon jó gépet rakott össze, és mindent megtesznek a sikerért. Számomra ez minden, amit csak kérhetek, a többi az én dolgom.”

Ha valaki Xaus után csinálja ezt, helyet kap a BMW-n.

A BMW szavai Peter Mueller szájából:

“Ruben egy szívós, erős és harcos versenyző, tele lelkesedéssel és rajongással a versenyzésért. Ez teljesen egybevág a mi filozófiánkkal és emiatt együtt nagy dolgokra leszünk képesek. Mi tudjuk, hogy a Superbike egy nagyon kemény és szoros világbajnoki versenysorozat, de nem azért szállunk be, hogy kevesebb üres rajtrács maradjon, meghatározó szereplői akarunk lenni a versenyeknek, nyerni akarunk! Természetesen egy új, kifejletlen motorral kezdünk, de hisszük, hogy együtt Rubennel igen gyorsan fogunk fejlődni és eredményeinkkel meglepjük az embereket.”

Ruben két évet írt alá a németekkel, és ahogy ez mind két fél szavaiból kitűnik, semmit sem fognak a véletlenre bízni. Komolyan kell számolniunk már jövőre is a BMW-vel. Xaus nem egyedül szál csatába, de csapattársa még egyelőre nem tisztázott. A madarak azt csiripelik, hogy a legesélyesebb talán Troy Corser. Ütős kis csapat lesz!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending