Connect with us
just1 mx
Suzuki

Egyéb

Megújult a 125-ös Honda Forza

A kategória legkelendőbb modelljeként ismert Honda Forza 125 még sportosabbá vált, és túraalkalmasság, valamint minőségérzet tekintetében is nagyot lépett előre.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Idomzata és műszeregysége modernebb, ülés alatti tárolórekesze nagyobb lett, felszereltségi listáján elektromos mozgatású szélvédő és LED-es irányjelző is szerepel. Mindemellett két új színnel bővült a fényezések választéka és megjelent az extrák között a Smart Key-kompatibilis, 45 literes túradoboz.

A 2015-ben bemutatott Forza 125-öt kifejezetten az európai robogósok igényeit szem előtt tartva tervezték a Honda mérnökei, így stílus, kisugárzás, teljesítmény és felszereltség terén is a legmagasabb színvonalat képviseli. Átlagon felüli képességeinek és folyamatos frissítésének köszönhetően a vásárlók egyik kedvence az öreg kontinensen, erről tanúskodik, hogy már több mint 30 ezer példány kelt el belőle. A 300-as Forza mellett, ez sem úszhatta meg a megújulást.


Bemutatjuk a 2018-as Honda Forza 300 modelljét


Sikere persze borítékolható volt, hiszen kompakt, fordulékony és fürge mivoltából fakadóan játszi könnyedséggel cselezi ki a városi dugókat, ugyanakkor nagy hatótávolsága, remek időjárás-védelme és elismerésre méltó kényelme ingázásra is tökéletesen alkalmassá teszi.

Koncepciója a GT (Grand Touring), azaz túrarobogók komfortját és szállítókapacitását ötvözi a sportos gépek viselkedésével és kezelhetőségével, nem mellesleg a legújabb Honda-fejlesztések beépítésére is lehetőséget adott.

A 2018-as modellváltozat éppoly elegáns és gyors, akárcsak felmenői, de még nagyobb használati értéket képvisel. Megjelenése modernebb, divatosabb, műszaki alapjait optimalizálták és számos olyan jelentős módosítást hajtottak végre rajta, ami még kényelmesebbé és élvezetesebbé a motorozást.

Látván a Forza 125 sikereit, a Honda mérnökei nem bolygatták a főbb részegységeket. Maradt például a könnyű manőverezhetőséget és nagy sebességnél is biztos útfekvést garantáló, kis tömegű váz, és nem nyúltak az egyhengeres, négyszelepes, kategóriaelső csúcsteljesítménnyel büszkélkedő erőforráshoz sem, hiszen tiszteletre méltó ereje dacára alig fogyaszt valamicskét – a hatótávolság eléri a 490 km-t. Ezt fejeli meg a páratlanul gazdag felszereltség, ami az intelligens kulcsot (Smart Key-t) és a két teljes értékű bukósisak befogadására alkalmas, ülés alatti tárolórekeszt is magában foglalja.

Ez tulajdonképpen máris elegendő a boldogsághoz, a hondások azonban nem álltak meg itt: ezentúl a kiváló időjárás-védelmet nyújtó, elektromos mozgatású szélvédő, a LED-es irányjelző és az analóg műszerek mellé helyezett folyadékkristályos kijelző is az alapfelszereltség része. Hogy a hétköznapi használat még könnyebb és élvezetesebb legyen, a Smart Key névre keresztelt intelligens kulcs immáron a 45 literes túradobozt is nyitja-zárja, az ülés alatti tárolórekesz befogadóképességét pedig 5,5 literrel megnövelték. Természetesen a modellt továbbra is a Honda olaszországi ultramodern gyárában, Atessában, állítják elő.

A két teljes értékű bukósisak befogadására alkalmas, 48 helyett immáron 53,5 literes, ülés alatti csomagtartó akár ketté is osztható, így külön rekeszbe kerülhet a fejvédő és az esőruha vagy az A4-es méretű táska. A bal térd előtt elhelyezett, például telefon vagy vizes palack szállítására alkalmas fakk zárható, nem mellesleg egy 12 voltos, 1 amperes elektromos aljzatot rejt.

A Forza 125 Smart Key rendszere nemcsak a gyújtáskapcsolóhoz és az ülés alatti tárolórekesz zárjához kapcsolódik, hanem az extraként rendelhető, 45 literes túradobozt is nyitja-zárja. Ráadásul, ha a vezető – zsebében az intelligens kulccsal – eltávolodik a motortól, a vezérlőelektronika automatikusan reteszel, még csak meg se kell nyomni a távirányítós kulcson elhelyezett gombot.

A fejlett műszaki alapokat körülölelő, frissített idomzat esztétikai szempontból is új szintre emeli a Forzát. Tervezője nem más, mint a lélegzetelállító NM4 Vultus alkotója, neki köszönhetjük a hangsúlyos, szemet gyönyörködtető vonalvezetést és magát az érettebb, kifinomult megjelenést.

A fenti piros mellett további rendelhető színek:

 

MentésMentés

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending