Csatlakozz hozzánk

Hírek

Megtört a Bitter átok

12.hely, 4 VB pont

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Bitti számára ez a szezon egy óriási sérüléssel járó motocross balesettel kezdődött, aminek nyomait még mindig magán viseli. Számára a várva várt enduró szezon első 2 fordulója kimaradt a Suzukai álom versenyén, mert még mielőtt begyorsulhatott volna, saját vezetési hibája miatt ismét sérüléseket szenvedett. A sérülést nem sok ideje volt kiheverni a németországi, idén először csak 8 órás endurance futamig. Ennek megfelelően Bitter a várakozásnál lassabban kezdte a felzárkózást az endurance vb élmezőnyéhez. Ezt jól mutatják a nagyon lassan javuló köridei. A csapnivaló kvalifikációs idő után vb menőnk az Rt Racing & Motovirus alakulatával a versenyen tudta a legjobb körideit produkálni, ami 3.5 másodperccel volt jobb, mint a kvalifikáción elért ideje. Már a versenyen való indulás is csak Bulcsú Rezső közvetett segítségével jött létre, mert Bitti és a csapat között lévő konfliktus következményeként a franciák nem akartak lehetőséget biztosítani versenyzőnk számára. Aztán végül a német 8 órás vb futam magyar szempontból jól sikerült, hiszen Bitter Sándor révén a versenyben elért 12. hellyel 4 értékes vb pont megszerzésének lehettünk részesei.

Ezzel a szerencsétlenül kezdődött szezon a megszerzett 4 világbajnoki ponttal sokkal jobb folytatást ígért nekünk magyaroknak. Bitter azonban a verseny után másképp döntött és szakított csapatával és a számára legkedvesebb road racing futamok felé orientálódott. A világ leggyorsabb utcai versenyén az Ír Ulster gp-n 3.legjobb edzésidőt érte el a harminc fős newcommerek között. Később a nagyok edzésén bukott, a versenyen való bizonyításra pedig nem volt lehetősége, mert a pokoli időjárás miatt törölték az egész versenysorozatot. A Suzuki Systrend versenyzője úgy döntött, hogy az angol Speed Freak csapattal folytatja a lépcsőről lépcsőre való felgyorsulását.

Bitti: Úgy döntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, természetesen örülök a 4 vb pontnak, annak viszont egyáltalán nem, hogy a saját magam számára felállított mércét még csak megközelíteni sem tudom. Ez nem jó sem a szponzoraimnak, sem pedig nekem. Az év hátralévő részében az angol bajnokságban és a hozzá kapcsolódó teszteken dolgozom gőzerővel, már a jövő évre készülve. Endurance világbajnokságon legközelebb csak akkor indulok, ha már saját csapatom lesz, de mivel jelen pillanatban a szezonom gyakorlatilag csődnek mondható, így tényleg a jövőt tartom szem előtt. A jövő évi legfontosabb versenyem pedig ismét a Man szigeti viadal lesz, ahol vélhetően ismét magyar suzukis versenyzőként veszek majd részt. Addig nagyon sok munka vár rám, mind fizikai kondícióm rendbe hozása és a motorozásom begyorsítása érdekében. Nagy segítséget jelent Angliában James Witham edzősködése, akivel megpróbáljuk rengeteg vezetési hiányosságomat pótolni.


Köszönöm a szponzoraim a magyar Suzuki Zrt , a Systrend, a Redbull, Blackmotors, Superpole, Corsaro, Danger Bike és a Shox támogatását és bizalmát és őszintén sajnálom, hogy egy ilyen elátkozott évben mindösszesen a németországi 4 vb ponttal tudom csak meghálálni belém fektetett bizalmukat. Nem adom fel, csak azt tudom mondani mint régen: Támadás! Ezúttal azonban szépen csendben, meghúzva magam.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending