Csatlakozz hozzánk

Hírek

Meglesve: Ducati Vyper

Kamu vagy valóság? A Ducati állítólag cruisert készít.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A Ducati állítólag a cruiserek piacára készül, az angol Motorcycle News azt állítja, sikerült a gyárban lencsevégre kapniuk az új olasz szépséget. Hát… olasznak olasz, de ez az agyagmodell szépnek egyáltalán nem nevezhető. Kérdés, hogy egyáltalán igaz-e a hír.

Persze, ahogy mondják, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Mi már februárban bemutattunk nektek egy elképzelést arról, hogyan nézhetne ki a Duki hónaljszárítója. De amíg Luca Bar koncepciója inkább a laza, gurulós stílus formajegyeit ötvözte jellegzetesen ducatis megoldásokkal, addig az MCN fotóján látható motor és az olasz Daidalgas fotósoppos kreációja egy igazi izombringa érkezését sejteti. Ez utóbbi, Vyper névre keresztelt masina még jól is néz ki – nem véletlenül, hiszen lényegében egy erősen krújzeresített Streetfighterről van szó.

Az ügy pikantériája, hogy a Motorcycle News a kapcsolódó cikket ugyanúgy levette az oldaláról, mint a Yamaha fordított blokkos krosszmotorjáról készített lesiképet. Június 2-án ők maguk harangozták be, hogy a másnap megjelenő nyomtott MCN-ben látható lesz a kémfotó, de a cikk hamarosan eltűnt – szerencsére a Google által tárolt változat és a címlap fotója még elérhető. Azt sajnos nem tudtuk kideríteni, hogy a nyomtatott változat végül ezzel a címlappal jelent-e meg vagy sem. Az MCN akkor azt írta, hogy a gép a tervezés utolsó fázisában van, és novemberben a milánói motorkiállításon már meg is csodálhatjuk.

A Ducatinak valószínűleg jól jönne egy chopper-jellegű modell, főleg az Egyesült Államok piacán, ahol sok Harley-Davidson V-Rod és Yamaha V-Max vásárlót szipkázhatna el. Az európai rajongók talán majd fanyalognak egy ideig, de aztán úgyis megszokják a látványt, ahogyan tették a Multistrada esetében is. Ha… ha nem kamu az egész.

Galéria: Ducati Vyper, D66, vagy amit akartok


MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending