Connect with us
Suzuki

Hírek

Megkezdődött a Balatonring építése

Ma végre elindultak a gépek!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ma végre elindultak a gépek!

Közel negyven hatalmas munkagép napi tízezer köbméter földet mozgat meg a munkálatok első szakaszában. Péntek délelőtt megkezdődtek a munkálatok a Sávoly mellett épülő Balatonringen, amely 2010-től a gyorsaságimotoros-világbajnokság legújabb állomása lesz. A MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna hivatalos 2010-es versenynaptára a napokban jelenik meg: ebben már szerepel a Balatonringen rendezett Magyar Nagydíj.

A pálya főberuházója, a spanyol Sedesa csoport már a jogerős építési engedély és az összes szakhatósági engedély birtokában van, így az érdemi munka elkezdésének nincs jogi akadálya, már csak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelére várnak. Mint ismeretes, a Sedesa Csoport folyamatos és intenzív tárgyalásokat folytat az MFB-vel. A tárgyalás jó ütemben és sikeresen halad, de pont még nem került a folyamat végére. Ugyanakkor a  Sedesa Csoport és a projekt bonyolítását végző Grupo Milton  úgy döntöttek, hogy a MotoGP 2010-es magyarországi világbajnoki futamának helyt adó Balatonring építését, annak sikeres és időben történő befejezése érdekében haladéktalanul megkezdi. A munkálatok pénteki megkezdésén jelen volt Suchman Tamás, a beruházás hatósági előkészítéséért felelős mentor, valamint.

Ujhelyi István, a Balatonring projektmentora. Mielőtt elkezdtek volna dolgozni a hatalmas gépek, Suchman Tamás elmondta: új szakasz kezdődött a beruházás életében, a kivitelező saját döntése alapján elkezdte a földmunkákat. Emlékeztetett arra, hogy a beruházók folyamatosan tárgyalnak az MFB-vel a hitelfolyósításról, és augusztusban lezárulhat a folyamat. Suchman Tamás szerint, mivel már most megkezdik az építkezést, jövő szeptemberben már meg lehet tartani a világbajnoki futamot, ami rendkívül kedvező az országnak, és a balatoni térségének is. Ujhelyi István is úgy véli, a Balatonring lesz Magyarország egyik legnagyobb attrakciója a Forma-1 mellett. A projektmentor kiemelte, hogy ezen a hétvégén köthetik meg a száguldó cirkusz vezetői a szerződéshosszabbítást a Hungaroringgel, a Balatonring építése pedig most kezdődik.

Ujhelyi István hangsúlyozta, a MotoGP jövője is biztosított az országban, hiszen a jogtulajdonos Dorna ötéves szerződést kötött Magyarországgal. A projektmentor három éve vette fel a kapcsolatot a gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezőivel, és akkor maga sem gondolta volna, hogy ilyen hamar bekerülhetünk a versenynaptárba, hiszen több ország már évek óta vár a meghívóra és boldogan lépne Magyarország helyébe. Ujhelyi István szerint az ország érdeke is, hogy megépüljön a Balatonring, hiszen rengeteg turistát vonz, és közel kétszáz országban közvetítik élőben a futamokat. Suchman Tamás és Ujhelyi István nyilatkozatai után elindultak a hatalmas gépek, amelyek a munkálatok első szakaszában napi tízezer köbméter földet mozgatnak meg a humusztalanítás és a durva tereprendezés során.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending