Csatlakozz hozzánk

Hírek

Mégis lesz versenyünk!

A MotoGPhírek.hu utánajárt a hírnek és kiderítették mi újság Balatonring fronton

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az sem mellékes, hogy a magyar cég mellett a Dorna is kiállt az ügy mellett, úgyhogy akár áprilisi tréfának is tűnhetett volna az elmaradásról szóló hír. De vajon ki akarhatott nekünk ilyen rosszat?
Erről olvashattok ebben az interjúban, ami a motogphirek.hu oldalon jelent meg.

A sorozat jogtulajdonosa(Dorna), az MTI-hez (Magyar Távirati Iroda) szerdán eljuttatott közleményében „nyugtatott”.

Gemma Munoz, a Dorna cég kommunikációért felelős munkatársa szerdán rövid levélben reagált a távirati iroda keddi megkeresésére, melyben hangsúlyozza, hogy a magyar kormánnyal és a Balatonring Zrt.-vel kötött tavaly nyári megállapodás nem módosult.

„Továbbra is a 2008 júliusában kötött szerződés van érvényben, azaz Magyarország az idei esztendőtől öt éven át gyorsasági motoros-világbajnoki futamnak ad otthont. Minden érintett fél a lehető legnagyobb erőfeszítéseket teszi jelenleg is azért, hogy a szeptemberi futamra sor kerülhessen” – zárul a közlemény. Kedden előbb a motorcyclenews.com internetes oldal adott hírt arról, hogy kivitelezési nehézségek miatt valószínűleg elmarad az őszi futam, majd erre reagálva Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter is hasonló félelmét osztotta meg a kedd délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón. A tárca vezetője délután már annak a reményének adott hangot, hogy a sajtóhír “kacsának” bizonyul, és a beruházó rövid időn belül látható módon elkezdi a munkát a pályán.

 

Kovács Bence János, a sávolyi motoros pálya építésének előkészületeit és lebonyolítását végző spanyol Grupo Milton cég elnöke az MTI-t szintén kedden arról tájékoztatta, hogy tartják az előre meghatározott ütemet, nincsenek lemaradásban, amit vállaltak, betartják, a projekt jelenlegi állapotában ott tart, ahol szeretnék. A motoros Magyar Nagydíj szeptember 20-i dátummal szerepel a versenynaptárban.

Comments

comments

Trending