Csatlakozz hozzánk

Hírek

Meghívó: Szabó II László kiállítás

75. születésnapja alkalmából fotókiállítás nyílik Szabó II László pályájáról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

75. születésnapja alkalmából fotókiállítás nyílik Szabó II László pályájáról

Vitathatatlan, hogy Talmácsi Gábor, Rizmayer Gábor, Németh Balázs és a többi jelenlegi fiatal motorversenyző már az eddigi teljesítményükkel is véglegesen bevésték nevüket a magyar motorsport kódexébe. Ámbár ha párat visszalapozunk, szintén nagy, ha nem nagyobb nevekkel találkozhatunk. Többek közt említhetném Kozma Endre, Drapál János, Reisz János, a diszidált Marsovszky Gyula és természetesen Szabó II László nevét is. Jó hallani, hogy néha-néha egy kiállítás, egy replika sisak, vagy bármi más apropóján felcsendülnek ezek a nevek és nem vesznek végleg feledésbe.

Ezennel egy virtuális meghívót szeretnénk átnyújtani nektek Szabó II László fotókiállítására, melynek apropója a versenyző 75. születésnapja. A helyszín a Magyar Sportmúzeum (1146. Bp., Ifjúság útja 1-3.) SportAgora kiállítási terme, a megnyitót pedig november 5-én 10 órakor tartják. Az eseményt Seres János, a Zalka Máté Motoros Klub volt vezetője, és Szabó Attila, a Hungaroring Motoros Iskola vezető oktatója és nem utolsó sorban Szabó II László fia nyitja meg. A kiállításon Scwanner Endre Balogh Rudolf-díjas fotóművész képválogatása tekinthető meg, még pedig a versenyzőről 1957 és 1972 között készített felvételeiből. A tárlat november 25-ig, péntek kivételével minden nap 10-17 óráig nézhető meg.

Tudtad?

Szabó II László érdekes módon nem szerezhetett semmilyen jogosítványt, így motorosat sem, mert jobb szemével nem látott. Ez nem gátolta meg abban, hogy gyorsasági-, terep- és túrakategóriában is megszerezze országos bajnoki címét, miután 1960-ban megszerezte a magyar motorsport első világbajnoki pontjait is. 1971-ben Brno-ban kishíján az első magyar világbajnoki futamgyőzelem is az ő nevéhez fűzödött, de volt a mezőnyben egy Drapál János nevezetű, szintén Yamahával versenyző zseni, aki a második helyre taszította őt. Szabó II László végül húszszoros magyar bajnokként vonult vissza a versenyzéstől.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending