Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Meghívó: motoros közlekedésbiztonsági nap Gyöngyösön

Június 20-án, azaz most szombaton sokat tanulhattok a gyöngyösi gokart pályán. Ingyen képzés, jó programok, menjetek!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Június 20-án, azaz most szombaton sokat tanulhattok a gyöngyösi gokart pályán. Ingyen képzés, jó programok, menjetek!

Szöveg: Erdély Róbert, r. őrnagy, kiemelt megelőzési főelőadó

Magyarországon, így megyénkben is egyre népszerűbb a motorkerékpáros közlekedés. A növekvő forgalommal egyenesen arányosan a motorosok által okozott balesetek száma és azok súlyossági foka az utóbbi időben egyre nagyobb problémát jelent. Megyénk földrajzi adottságánál fogva kedvelt célállomása a motorosoknak. A 24-es főút mátrai szakasza nagyon népszerű túraútvonal, azonban az ott száguldozó kétkerekezők kis csoportja miatt, életveszélyes a többi közlekedő számára.

Ma Magyarországon nagyon sokféle típusú motorkerékpárt lehet kapni. Ezek a járművek rendkívüli teljesítményre lehetnek képesek, s ezek kezeléséhez nagy odafigyelésre van szükség. Azon motorosok, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal, egy-egy veszélyhelyzet bekövetkezésekor sokszor rosszul döntenek, és ez komoly sérüléseket, valamint anyagi károkat okozhat.

Fentiekre tekintettel mindenképpen szükségesnek tartottunk egy olyan programot megszervezni, amely lehetőséget biztosít a motorosoknak arra, hogy kellő vezetéstechnikai tudást szerezhessenek, megismerhessék motorkerékpárjaik tényleges képességeit, illetve saját korlátjaikat.


Jó pap holtig tanul, hát még a motoros!

A motoros balesetek számának visszaszorítása, a motoros közlekedési kultúra javítása érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága a Gyöngyösi Rendőrkapitánysággal közösen motoros közlekedésbiztonsági nyílt napot szervez 2009. június 20-án a 3. sz. főút mellett található Brezova Tanyán (a visontai elágazás után Gyöngyös felé).

Programterv:

08.00 – 10.00           Kiállítói sátrak elhelyezése
10.00 – 11.00           Supermoto bemutató, edzés
11.00 – 11.30           Motoros ügyességi pálya felállítása, KRESZ tesztlapok kitöltése
11.30 – 12.15           Ebéd
12.30 – 12.50           Az Egri és a Gyöngyösi Rendőrkapitányság motoros járőreinek bemutatója
12.50 – 14.50           Az ügyességi pálya teljesítése a résztvevő motorosok által
15.00 – 15.45           Gokart bemutató
16.00 – 17.00           Streetfighter bemutató
17.00 – 17.15           KRESZ tesztlap eredményhirdetés, díjátadás
17.00 – 18.30           Azon résztvevők, akik KRESZ tesztlapot töltöttek ki és teljesítették az ügyességi pályát, azoknak ingyenes motorozás a versenypályán.


A gyöngyösi gokart és supermoto pálya, amit most szombaton akár kis is próbálhattok

A fenti programokon túl Old Timer motor- és traktorkiállítás, sokkoló baleseti kiállítás, motort és motoros felszerelést forgalmazók bemutatója (Husaberg, Danuvia, Suzuki), figyelemfelhívó tájékoztatók, ugráló vár, csúszda, büfé várja az érdeklődőket.

A rendezvényünk mondanivalója: nem tiltani szeretnénk, hanem lehetőséget biztosítani a motorozás szerelmeseinek, hogy zárt pályán, biztonságos körülmények között próbálják ki saját maguk és járművük képességeit.

A rendezvény pontos helyszínével és a programokkal kapcsolatban részletes információ a www.gokartland.hu oldalon található.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending