Csatlakozz hozzánk

Hírek

Meghalt egy orosz YouTuber…

Már a cím is elég sokat elárul és egyben elég szép elrettentő példaként is tud szolgálni, hogy miért nem érdemes ilyen hülyeségeket csinálni motorozás közben…

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A szerencsétlenül járt, Oroszországban elég nagy hírnévnek örvendő Artem ’Bolt’ Boldyrev a nagyjából 300.000 követőt számláló Moto nexus nevű YouTube csatornát vitte jó pár évig. Rengeteg motort és egyéb motoros kiegészítőket tesztelt, többnyire hosszabb terjedelmű videóiban. Mivel kizárólag orosz nyelven rögzítette a videókat, ezért ennél sokkal többet sajnos nem tudunk elmondani a munkásságáról. Azt viszont tudjuk, hogy elég bátran közlekedett, bármilyen motoron is ült.

És ráadásul fel is vette

Ennél nagyobb hülyeséget nehéz kivitelezni

Ehhez még hozzájön az a tényező, amit minden valamire való internetező ismert, miszerint Oroszországban eléggé híján vannak a megfelelő (vagy bármilyen) vezetési kultúrának. A legtöbb elrettentő dash-cam videó ugyanis általában az oroszoktól jön és hát elég durva dolgokat tudnak bemutatni a ruszkik. Boldyrev viszont ennek ellenére a szükségesnél még sokkal lazábbra vette a figurát és a felesleges menőzéssel sikerült is befejeznie saját életét. Ráadásul ha hinni lehet a szemtanúknak, védőfelszerelés se nagyon volt rajta: állvédő nélküli bukósisakot, hosszú ujjú pólót, farmert, ujjatlan kesztyűt és rövid csizmát viselt, amikor eltalált egy Fiat személyautót.

Persze, hogy a szemtanúk készítettek videót is, de legalább ki lett takarva:

A szomorú lényeg még csak most jön, mert mindezt úgy sikerült összehoznia, hogy a K 1600 GTL BMW-jét kezei helyett lábaival vezette, miközben éppen egy SMS vagy Facebook üzenet írásával volt elfoglalva. Ugye nem kell külön kihangsúlyoznunk, hogy a motorozás már önmagában is egy elég veszélyes iparág és teljesen felesleges még veszélyesebbé tenni ilyen felelőtlenséggel? Még ha a Fiat vezetője is volt a hibás, és bevágott emberünk elé, ha Boldyrev normálisan vezette volna a motort, akkor sokkal jobb esélyekkel indult volna a túlélésért. Így viszont szolgáljon erős tanulságként, hogy motorozás közben továbbra sem szabad semmi mással foglalkozni, mint az alattunk lévő vas forgalomban való terelgetésével.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending