Csatlakozz hozzánk

Hírek

Megállapodott Mogyoród és a Hungaroring

Gyulay Zsolt: „Maximálisan figyelembe vesszük a település lakóinak érdekeit”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Hungaroring és Mogyoród még szorosabbá kívánta fűzni kapcsolatát, így a következő évek működését segítve a Zrt. menedzsmentje és a település polgármestere előremutató tárgyalásokat folytatott egy esetleges együttműködési szerződés aláírásának érdekében – sikerrel.

A folyamatos egyeztetéseket követően november 10-én együttműködési megállapodást írt alá egymással Babicz László, a település polgármestere és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, melyben a helyi önkormányzat ígéretet tett arra, hogy megkülönböztetett figyelmet fordít a pálya működési körülményeinek biztosítására, míg a Hungaroring akceptálja a lakosság elvárásait.

A Hungaroring Sport Zrt. az F1-es Magyar Nagydíjon kívül közel 200 napon át hasznosítja a versenypályát. A folyamatos rendezvények megvalósulása érdekében fontos, hogy a helyi lakosságot tájékoztassák a pályán lévő események paramétereiről a különböző információs csatornákon keresztül. A Hungaroring és Mogyoród megállapodott abban, hogy a Hungaroring területéről kiszűrődő zaj csökkentése érdekében felek közös erőfeszítéseket tesznek.

 „Maximálisan figyelembe vesszük a település lakóinak érdekeit, éppen ezért
vállaltuk azt, hogy a zajcsökkentés érdekében környezetbarát erdőtelepítési programot dolgozunk ki” – emelte ki Gyulay Zsolt.


Gyulay Zsolt és Babicz László, avagy a Hungaroring és Mogyoród megállapodott

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója ugyanakkor hozzátette, a pályán rendezendő eseményekről rendszeresen tájékoztatják a lakosságot – a két fél által működtetett honlapok, illetve a Mogyoródi hírek segítségével –, a település óvodásai és kisiskolásai továbbra is ingyenesen használhatják a biztonságos közlekedésre nevelésben a Hungaroringen található mini tanpályát, valamint a Zrt. szívesen kapcsolódik be aktív résztvevőként a település önkormányzata által szervezett programokba. Mogyoród polgármestere elmondta, hogy a pálya környékének szabályozása a felek számára közös feladatot jelent.

„Már az idén elindítottuk az erre vonatkozó szabályozások előkészítését, illetve a tervek finanszírozását. Nagy örömmel vettem, hogy például az utak kisajátításához, vagy a kerítések elmozdításához, tehát a végleges rendezéshez szükséges anyagi források előteremtése érdekében a Hungaroring támogatja a település rendeletalkotó munkáját, és az Önkormányzattal együtt részt vesz a kormányzati szervekkel kapcsolatos egyeztetések sikeres lebonyolításában”
– fogalmazott Babicz László.


Még gyorsan átfutnak az “apróbetűs részen” a szerződés aláírása előtt…

A megállapodásban mindkét fél közös célként fogalmazta meg az egységes látkép kialakítását a versenypálya kerítésen kívül, a versenyekre érkező vendégek kiszolgálási színvonalának emelését, illetve a pálya körüljárhatóságának érdekében jó minőségű utak kialakítását és az ezzel kapcsolatos területek tulajdonviszonyainak rendezését.

„Szeretnénk teljes értékű csomóponttá fejleszteni az M3-as autópálya 18-as kilométerénél található jelenlegi csomópontot. Ugyanakkor közösen kívánunk fellépni annak érdekében, hogy minél több, autósportban érdekelt beruházás települjön Mogyoródra”
– jelentette ki Gyulay Zsolt.


A zajproblémát erdőtelepítéssel oldanák meg a felek

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending