Csatlakozz hozzánk

Hírek

Még egy új Harley: Softail Slim

Letisztult, old-school vas, ezennel a ’40-es, ’50-es évek hangulatában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

“Hívjuk letisztultnak! Hívjuk old-schoolnak! Ha elemeire bontunk egy Softail Harleyt, máris kész a Softail Slim” – állítja a H-D. Keskeny hátsó rész, levágott első sárvédő, kevesebb takaróelem, szóló ülés, kisebb kerekek: ezek a Slim legfőbb ismertetőjegyei.

„Eljött az idő, hogy a motorok külsejét a blokk határozza meg! A Slimet úgy építettük, hogy legjobban visszaadja a 40-es, 50-es évek építési stílusát, így sok alkatrésznek fontos szerepe van csakúgy, mint a Hollywood-kormánynak” – mondta a designer, Casey Ketterhagen, majd hozzátette: “Egyszerűen diétázni küldtünk egy Softailt. Átalakítottuk a hátsó részt egy keskeny gumival és alacsony sárvédővel, így máris a motor szívére, a blokkra helyeződött a hangsúly. A tank és az ülés sarka közt még egy kis hézagot is hagytunk, hogy a motoros jól lássa a blokk tetejét…”

A motor egyszerűségének és tisztaságának megőrzéséért, a Slim hátsó lámpája egybe lett építve a fék és az irányjelző egységekkel. A hátsó sárvédő bal oldala nem takar el semmit a vaskos elemekből és rögzítőkből, bár egy vékony és formás bőrdarab védi a tankot a karcolásoktól. A blokk oldala polírozott elemekkel díszített, az első sárvédő pedig a karcsúság jegyében finoman megvágott.

„Az eredeti Hollywood-kormány tulajdonképpen még a háború előtti Harley-Davidson idők Springer villás modelljeitől származik, széles fogásával és kormánymerevítőjével” – folytatta Ketterhagen, majd hozzátette: „A Slimen egy merevítős fekete fényezésű kormányt használtunk, melyre fekete kezelőszerveket és kapcsolókat szereltünk fel”


A fekete dominál, no meg a Hollywood-kormány

De nem csak ez maradt meg a Slimben a régi időkből: a látványos fekete tank-konzol egy retró sebességmérő órával, a félhold alakú fekete lábtartók, az ovális, fekete légszűrő fedél, valamint a szintén feketére fényezett felnik és kerekagyak mind a retró hangulatot erősítik.

A kiegyensúlyozó tengellyel szerelt, ún. Twin Cam blokk gumis rögzítést kapott a vázhoz, így szinte minimálisra csökkent a blokk vibrációja. A Softail váz még jobban erősíti a merevvázas hatást, ahol valójában egy nagyon jól működő olajos lengéscsillapító teszi a dolgát a blokk alatt. A 650 mm-es ülésmagassággal és az előretolt lábtartókkal a Slim vezetése a gyártó szerint kényelmes, még hosszú utakon is.


“A motor szívére, a blokkra helyeződött a hangsúly”
A 2012-es Harley-Davidson FLS Softail Slim jellemzői

·    Gumi ágyazású, léghűtéses, 1690 ccm-es Twin Cam 103B kiegyensúlyozó tengelyes blokk automata kompressziós hengerrel (ACR), 132Nm nyomatékkal 3250 rpm fordulaton.

·    Fekete blokkal polírozott fedelekkel

·    6-sebességes Cruise Drive váltómű

·    Krómozott, alul/felül elvezetett “shotgun” kipufogó vágott végekkel

·    Ovális fekete légszűrőfedél

·    Klasszikus 18.9 literes Fat Bob üzemanyagtartály

·    Fekete tankkonzol, retró stílusú sebességmérővel

·    Dunlop 16” (MT90B16) első és (MU85B16) hátsó gumiabroncs

·    Acél felnik, fekete színben

·    Hollywood-kormány, merevítéssel

·    Fekete lámpabúra, krómozott gyűrűvel

·    Félhold alakú, retró lábtartók

·    Chopperes hátsó sárvédő, keskeny hátsó gumival

·    Vágott első FL sárvédő

·    Egybe épített hátsó lámpa

·    Szóló ülés, különleges borítással

·    Fekete olajtartály

·    Színválaszték: Vivid Black (fényes fekete) , Denim Black (matt fekete) és Ember Red Sunglo (bordó)

·    A biztonsági berendezés tartalmazza a Smart Security riasztó rendszert, kulcs nélküli indítással és az ABS fékrendszert

Forrás: H-D

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending