Connect with us
Suzuki

Hírek

Még egy magyar csapat a Superbike vb-n

A Schmidt Racing a WSSP-futamon már egyszer indult Chrobák Jánossal és az újonc Juhász Dáviddal ott lesz a Supersport világbajnokság imolai rajtrácsán

Published

on

schmidt racing wssp2015
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A magyar gyorsasági motorsport legújabb csapata, a Schmidt Racing nagy fába vágja a fejszéjét. Az Alpok-Adria Bajnokságot kettős győzelemmel kezdő gárda két versenyzője, a tavalyi esztendő legeredményesebb magyar motorosa, Chrobák János, valamint a korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes Juhász Dávid immáron biztosan lehetőséget kap a Supersport világbajnokságon. A csapat ugyanis a június 21-i, Misanóban rendezendő futamon csatlakozik a vb-mezőnyhöz.

Már tavaly nagy tervekkel tért vissza a magyar motorsportba a korábban Németh Balázzsal a Supersport világbajnokságig eljutó Balogh Róbert, aki idén az újonnan megalakított csapatával ismételten a csúcsokat ostromolhatja. A versenyzők abban bíznak, hogy az év végéig feliratkoznak majd a pontszerzők közé.

Chrobák János mellett Juhász Dávid (a képen) is bizonyíthat a világbajnokságon

„Kedd reggel kaptuk az örömteli hírt, miszerint csapatunk nevezését elfogadta a Dorna, így csatlakozhatunk a misanói futamtól a Supersport világbajnokság mezőnyéhez. Eddig minden a terv szerint halad az előre kitűzött terveinket illetően, hiszen Jani és Dávid maximális pontszámmal vezeti az Alpok-Adria Bajnokságot a saját kategóriájában, és abban bízom, hogy a tehetségüket képesek lesznek a rendkívül erős vb-mezőnyben is bizonyítani. De jó kimondani, hogy Misanóban ott leszünk a rajtrácson” – mondta Balogh Róbert csapatmenedzser.

„Noha pár évvel ezelőtt egy futam erejéig már belekóstolhattam a világbajnokság légkörébe, ám az álmaim igazán most válnak majd valósággá. Nagyon várom már a misanói futamot, ahol a legjobb tudásom szerint szeretnék helyt állni. A motorom alkalmas a nagy feladatokra, így azt sem tartom kizártnak, hogy az év végéig a pontszerzők közé kerüljek” – nyilatkozta Chrobák János (a kezdőképen).

Imolában a Supersportban is szoríthatunk majd magyarokért

„Még mindig alig akarom elhinni, hogy sikerült… Életem első vb-futamára készülhetek, ráadásul egy új kategóriában. Mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek, ami az esetemben azt is jelenti egyben, hogy ebben az erős mezőnyben kvalifikálni tudom magam a futamra. Ha ott állhatok majd a rajtrácson, akkor elmondhatom, életem egyik nagy vágya teljesült” – mondta Juhász Dávid.

A Schmidt Racing versenyzői – kiegészülve a Supersportban induló Végh Noéval – a hétvégén a Pannoniaringen állnak majd rajthoz az Alpok-Adria, IMRC és Magyar Bajnokság második fordulójában.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending