Csatlakozz hozzánk

Hírek

Még egy magyar az IDM-ben

A H-Moto Team legfiatalabb motorversenyzője, a 13 éves Kovács Bálint ezen a hétvégén a német superbike bajnokság hungaroringi futamán méretteti meg magát, a kis KTM-esek között

Közzétéve

ekkor

nap videoja julius 2015
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Bálint az ADAC Junior Cup kategóriában nevezett, melyet kifejezetten a fiatal versenyzőknek rendeznek meg, tehetségkutató célzattal. Ebben a sorozatban mindenki pontosan ugyanolyan motorral versenyez, melyet a KTM készít fel. Az esélyegyenlőség érdekében ezeken a motorokon csak minimális változásokat engedélyez a szervező, sőt, a szériamotor (RC390) eredeti 44 lóerejét még vissza is fojtják(!) 38 lóerőre, hogy a fiatal versenyzők megtanulják beosztani a motor erejét.

Bálint ugyan csak beugró a sorozatban, de a pályaismeret remélhetőleg segíti majd az eredményes szereplésben. A csapat tulajdonosa és vezetője, Kelemen Krisztián pozitívan nyilatkozik a
megmérettetésről:

„Azért indítjuk Bálintot ezen a versenyen, mert ez egy nívós sorozat, és szeretnénk próbára tenni a tudását. Ha jól szerepel, elképzelhető, hogy a hátralévő futamokon is részt vesz. A jövőben lehetne ez Bálint bajnoksága, de ez a teljesítményétől és a támogatóktól is függ”

Bálint is nagyon várja már a hétvégi versenyt: „A verseny folyamán egy KTM RC 390-nel fogok indulni. Nagyon várom a hétvégét, mert hasonló korú társaimmal mérkőzhetek meg. A többieknek már volt idejük kitapasztalni a motorokat az év folyamán, míg nekünk ezt a szabadedzéseken kell (gumi, futómű). Mivel még nem ültem ilyen motoron, ezért ez kicsit nehezíti a dolgot, de bátrán nézünk szembe a hétvégével, és reméljük a legjobbakat”

Kovács Bálint, itt még Aprilián az Alpok Adrián

A hétvégi hungaroringi ADAC Junior Cup-ba nevezett még egy fiatal magyar, a Talmácsi Racing égisze alatt kibontakozó Somosi Alexander.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending