Csatlakozz hozzánk

Hírek

Még egy magyar a Supersportban

WSSP: valószínűleg még egy hazai versenyzőnek szurkolhatunk 2012-ben

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A csillagok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, hogy három hazai versenyző és “másfél” magyar csapat képviseli Magyarországot a Supersport vébén. Az “új” versenyzőnek is van már WSSP-s tapasztalata, de a csapata tényleg új lesz.

Aki igazi WSBK-fan, és esetleg már a szeme elé került a Supersport világbajnokság idei nevezési listája, az kellemes meglepetésnek lehetett tanúja. A már megszokottnak mondható hazai versenyzőpárosunk (és csapatunk), vagyis Németh Balázs és Tóth Imre mellett még egy magyar név szerepel a nevezések között. Ő pedig nem más, mint a Hungaroring leggyorsabb 600-as versenyzőjeként elhíresült Chrobák János, aki egyébként  Tóthék színeiben – kissé zavaros körülmények között ugyan, de – egy versenyen már bemutatkozhatott a WSSP-ben.

Ha már a színeknél tartunk, az id.Tóth Imre-féle csapatot mostantól nem piros-fehér-zöldben, hanem kék-fehérben kell majd keresnünk a pályán, és a csapat nevéből is kikerült a “Hungary”: Racing Team Toth néven szerepelnek az említett listán. Ugyanezen a “papíron” a friss Stock600-as OB-győztes Chrobák neve mellett az East European Racing neve szerepel, csapattársaként pedig a fiatal román versenyző, Robert Muresan van feltüntetve. Az egyelőre még hivatalosan nem bejelentett új csapat tehát a kelet-európai régió képviseletében száll majd harcba a világbajnoki pontokért. Az East European Racing a költségek csökkentése érdekében az ausztrál futamot biztosan kihagyja, de ezen kívül teljes szezont terveznek – igaz, a szezonnyitót ugye a Malév-helyzet miatt lehet, hogy a Team Toth is “nullázza”. Mind Tóthék, mind pedig az EER Hondákkal versenyez, ahogy – a várakozásokkal ellentétben – a Superstock 1000-es szériában induló Győrfi Alen is CBR-rel áll rajthoz 2012-ben. Úgy tűnik tehát, hogy a tavaly Brnóban látványos, de nem éppen szerencsés versenyt futó Chrobák János csatlakozik majd a tavalyi magyar hármashoz a VB-n, de…

“…még most sem 100%-os a helyzet, hiszen a motorsport sajnos eléggé nagy anyagi hátteret igényel, de jó irányba haladunk. Az idei évben úgy néz ki, sikerül végre egy világbajnoki sorozatban megmutatnom magam. Ez pedig a Superbike világbajnokság Supersport 600-as kategóriája. Sokkal többet egyelőre nem is szeretnék mondani…” – írja Chrobák facebookos rajongói oldalán. A fejleményekről mi is folyamatosan beszámolunk.


Chrobák (középen) a MAMS díjátadóján: a “szedett-vedett” évében is megnyerte a “hiányosra sikeredett” bajnokságot – vagyis a mindössze három Stock600 futamot két különböző motorral teljesítette


Egyetlen tavalyi WSSP-versenyén, még a Team Hungary Toth színeiben: Chrobák (119) lecsekkolja a kolléga sebességét…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending