Csatlakozz hozzánk

Hírek

Még egy esély a balesetben

Van már légzsákos motor, légzsákos ruha és most itt a sisak is.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A spanyol, barcelonai székhelyű APC egy igen innovatív bukósisakkal állt elő. A sokszor végzetes nyaki sérülések csökkentése érdekében légzsákot szereltek bele. Ugyanis egy sürgősségi orvos több éves tapasztalata alapján a fej előre-hátra csapódása az egyik legveszélyesebb tényezője a motoros baleseteknek. Már pedig nehéz úgy esni, hogy a fejünk stabil helyzetben maradjon.

 
Hátul abban a “dobozkában” van az egész lelke.

A rendszer lényege a sisak hátuljába épített fekete doboz. Ez vezérli, hogy mikor jöjjön működésbe a légzsák, de nem ez érzékeli a bajt. Még jó, különben egy határozottabb tüsszentésre is felfújódnánk. A közvetlen receptor a motor ülése alá rejtett kis, lassulás érzékelő szenzor. Kezdetben, az első prototípuson egy vezeték futott belőle a bukóhoz, de a végleges verzión a szenzor vezeték nélkül küldi a jeleket a vezérelőbe. Így, ha a motor hirtelen megtorpan, a nyaknál körben elhelyezkedő párnák akár 0,15 mp alatt kinyílnak.


Ilyen, amikor kinyílik a légzsák. Hátul a nyaknál a 7. nyakcsigolyáig véd,
az orvosi tapasztalatok szerint a lefedett felső rész a legkritikiusabb.

Viszont 25 km/h alatt nem működnek, a tervezők úgy vélték ilyen kis sebességnél nem szükséges. Szóval Rigához, vagy Zoomerhez sosem lesz széria tartozék a légzsákos rendszer. 25 km/h felett viszont már védve vagyunk, sőt 50-től a még gyorsabb is kicsit a rendszer. A képre kattintva láthatjátok működés közben is a légzsákos bukót. Remélhetőleg átélni sosem kell ilyet. Az ára egyébként 829€ körül mozog, ami nem kevés, de ha egy életről van szó, még olcsó is.


A videóért kattints a képre.


www.apcsystem.com

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending