Csatlakozz hozzánk

Hírek

Max Biaggi a Top Rider

A friss WSBK-bajnok Biaggi Aranysisak-díjat kapott – és a legjobb versenyző is ő lett

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A Superbike Világbajnokság történetének első olasz összetett győztese nyerte el az év legjobb motorosának járó díjat – sokak örömére, és többek között Jorge Lorenzo bánatára.

Immáron 35-ik alkalommal rendezték meg a nagy presztizsű olasz Motosprint magazin által szervezett Aranysisak Gálát (Caschi d’Oro), amelyen – az idei WSBK sorozathoz hasonlóan – Max Biaggi játszotta a főszerepet. Azon kívül, hogy a világbajnokságon nyújtott kiváló teljesítményéért Aranysisak (Golden Helmet) elismerésben részesült, az idény legjobb motorversenyzőjének is megválasztották.

A hőn áhított Top Rider díjat tavaly Max “ősi ellenfele”, Valentino Rossi zsebelte be, így nyilván némi elégtételt jelent az öreg Kalóz számára a megtisztelő elismerés: “örülök az Aranysisaknak, de a Top Rider díj különleges jelentőséggel bír számomrabüszkeséggel tölt el, hogy én vihetem haza. Nagyszerű érzés újra megnyerni. Már jó régen, előző alkalommal 1998-ban lett az enyém” – nyilatkozta a 39 éves veterán olasz, aki “veterán” kora ellenére a sokadik virágzását éli, újra a csúcson van (ahogy a mellékelt ábra mutatja…). Az emlegetett Doktor úr nem volt jelen a díjátadón, mivel jelenleg vállsérüléséből lábadozik: “jól érzem magam, még ha kissé fáj is a vállam. Igazából minden rendben van, de még kell egy kis idő a gyógyuláshoz. Számomra nagyon kemény ez a tél, hiszen ilyenkor általában ralliautóba pattanok, most pedig legfeljebb a Playstation-ön versenyezhetek a Gran Turismo-val. Kicsit azért szenvedek…” – mondta el az olaszok másik nagy kedvence, Valentino Rossi. Azért a végén még viccesen hozzátette: “jövőre megpróbálok nyerni valamit, és eljönni a 2011-es gálára…”

Az Aprilia gyári superbike-csapata is részesült Aranysisak elismerésben, mivel elhódította a VB konstruktőri címét, akárcsak Tony Cairoli MX1-es motokrossz világbajnoki elsőségéért, valamint a Moto2-győztes Toni Elias és a 125-ös GP idei aranyérmese, Marc Marquez is átvehette a díjat. Természetesen a királykategória idei első helyezettje, Jorge Lorenzo is hazavihetett egy Casco d’Oro-t, de a legkomolyabb kitüntetés, a Top Rider szobrocska nem hozzá került.


Max Biaggi két – nem akármilyen – elismerést zsebelt be egyszerre

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending