Csatlakozz hozzánk

Hírek

Második lett a BMW G450X a Red Bull Romaniacs enduro versenyen

A versenyzők öt emeletnyi magasságban, vizes rámpákon csúszkálva haladtak át a célvonalon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Összetettben második helyen végzett a BMW Motorrad Motorsport versenyzője, Gerhard Forster az öt napos Red Bull Romaniacs versenyen egy BMW G 450 X nyergében. A megterhelő futamon a brit Graham Jarvis állhatott a dobogó legfelső fokára.

Utolsó nap reggel hét órás start és öt fokos hőmérséklet várta a versenyzőket a vadregényes erdélyi tájon áthaladó – előző szakaszoknál ugyan rövidebb – 117km-es szakaszon, amelynek vége egy romos épület megmászásával fejeződött be Nagyszebenben (Sibiu). Az épületben kijelölt pályán, a versenyzőknek rozoga lépcsőkön keresztül kellett ötemeletnyi magassággal megbirkózniuk, hogy végül felérhessenek a tetőn felállított célhoz. A BMW Motorrad versenyzőjének Gerhard Forsternek, ezen kívül – pár nappal ezelőtti bukása miatt – le kellett még gyűrnie 9 perc 20 másodperces hátrányát is a Sherco motorosával szemben.

A verseny elején kialakult trióhoz (Graham Jarvis, Gerhard Forster és Chris Birch) rövid időn belül csatlakozott a holland gyári versenyző Frans Verhoeven is, aki szédületes tempóban motorozta át az erdős szakaszt. A holland versenyzőt napok óta üldözte a balszerencse, ám a pálya utolsó része előtt megelőzte az előtte haladó hármast és elsőként ért be az úgynevezett Crazy Bikers’ House épületbe, majd az annak tetején található célba is. A finisben egy perccel utána Graham Jarvis érkezett, majd Gerhard Forster is, csupán 57 másodperccel lemaradva

 
 

Nagyon oda kellett figyelnem a versenyen, hiszen Graham szinte az első naptól fogva végig ott volt a nyomomban – mondta el a BMW Motorrad pilótája. „A triál szakaszokon azonban úgy tűnt, a BMW G 450 X jobban bírja a terhelést és métereket, olykor perceket is nyertem ezzel. Ugyanakkor Graham egy nagyon gyors versenyző és később ismét behozta a lemaradását. A versenyt azonban mindenképpen be akartam fejezni, ezért nem igen kockáztattam. Ez az utolsó rész, a város közepén található romos épület egy nagyon trükkös szakasz volt. Igazán látványos lehetett a nézőknek, ahogyan a szakadó esőben, a vizes rámpákon csúszkálunk, miközben emeletről-emeletre küzdjük fel magunkat a tetőre. Szerencsére a motorom végig kiválóan működött, a második helyezésért pedig nagyon boldog vagyok”

– emelte ki Gerhard.

A 4 Pro Class végeredménye:

1. Graham Jarvis UK Sherco 19:27:27
2. Gerhard Forster GER BMW 19:36:51
3. Chris Birch NZL KTM 19:50:21

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending