Csatlakozz hozzánk

Hírek

Másfél éves felfedezőtúra

Nem mindennapi vállalkozás: 18 hónapos tanulmányút, női útitárssal…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: BMW

Minden motorosnak mást jelent a hossz táv fogalma. Van akinek bőven elég másfél óra hossza, van akinek egy másfél napos hétvégi gurulás a szokásos “adagja”, van aki a másfél hetes túrákat szereti és akad, aki másfél évben gondolkodik… Tizennyolc hónapos utazásra indult két spanyol motoros, hazánkat már elhagyták.

Miquel Silvestre szeptemberben kezdte meg 18 hónapig tartó utazását, amely alatt sok európai- és közel keleti országot tervez bejárni. A túrán mindvégig vele lesz útitársa, Alicia Sornosa spanyol újságírónő, aki írásban és videón is megörökíti közös felfedező útjukat. Miquel útitervében szerepel többek között Olaszország, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Egyiptom, Szudán és Etiópia is, majd az utazást Ausztráliában zárják.

A túra Spanyolországból indult az éves „EBMWR” elnevezésű motoros találkozóról, a Pireneusokban található Formigal-ból. Miquel egy BMW R1200GS-sel, míg az újságírónő egy saját BMW F650GS-sel. Az utazás végén Miquel egy könyvet tervez megjelentetni a hosszú út tapasztalatairól, valamint a spanyol felfedezőkről, akiknek nyomait kutatja utazása során. A könyv mellett cikkeket is fog publikálni az El Pais című spanyol napilapban és a Solo Moto motoros magazinban.


Ez a kép nem Magyarországon készült…

„A rengeteg médiamunka miatt csatlakozott hozzám Alisia, hogy segítse az utazás alatt a munkámat, valamint videófelvételeket készítsen. Ez egy elég összetett projekt és egyedül nem tudnám véghezvinni. Ez az első alkalom, hogy valakivel ilyen hosszú ideig fogok együtt motorozni, és úgy gondolom, hogy ez lesz az egyik legkeményebb feladat számomra” – mondta el Miquel.

Az indulás után a két túrázó a spanyol főváros felé vette az irányt, még mielőtt felszálltak volna a civitacecchia-i kompra. Miután Olaszországban leszálltak a kompról, elidőztek Viterbo és Róma meglátogatásával, ahol a városi levéltárban kutatták a spanyol felfedezők nyomait. Róma után a Bomarzo-ban található Szörnyek parkjába motoroztak tovább, amit egy olasz nemesember tervezett a 17. században, felesége halála után. „Ez egy szörnyű rémálomszerű víziója a szörnyeknek, amely lenyűgöz minden odalátogatót” – meséli Miquel. 


Miquel és Alicia, illetve az R1200GS és az F650GS – másfél évig kalandozik együtt a “négyes”

A spanyol motorosoknak a Líbiába tervezett utazást az ottani politikai események miatt ki kellett hagyniuk, ezért Egyiptom irányába indultak tovább. „Mivel Líbia határai zárva vannak jelenleg és Szíriába sem ajánlott utazni, ezért nem maradt más alternatíva, mint Alexandria” – magyarázza döntését Miquel. Bár még sok úticél volt előtte, Miquel legjobban Szudánt szerette volna látni. „Minden motoros utazó, aki volt már ott, az elképesztő vendégszeretetről mesélt”

A 18 hónapon keresztül tartó utazáson Miquel motorján mindvégig rajta lesz a Riders for Health (Motorosok az Egészségért) emblémája. Ez egy jótékonysági szervezet, amelynek célja, hogy segítsen minden afrikai egészségügyi dolgozót, hogy olyan megbízható szállítóeszközhöz jusson, amivel el tudja érni a legelzártabb közösségeket is.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending