Connect with us

Hírek

Marquezé a Holland dobogó felső foka!

Hihetetlenül izgalmas verseny volt a mai!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Holland Nagydíj rajtrácsán pole-helyzetből Marc Marquez indulhatott, mellette Cal Crutchlow, és Valentino Rossi, második sorban Dovizioso, Rins és Vinales állt.
Franco Morbidelli a harmadik edzésen kéztörést szenvedett (pontosabban a harmadik kézközépcsontja tört el a bal kezében), így őt az orvosok nem engedték rajthoz állni. Danilo Petrucci sem volt teljesen egész, ő egy törött lábujjal versenyzett ma, amit még a barceloniai teszten szerzett be magának.

Lorenzo a rajt pillanatában szinte rögtön az élre tört, Rossi kicsit lemaradt, de végül Marquez mögött visszaszerezte harmadik helyet az első kőrben, őket követte Dovi, Crutchlow és Rins.

Erős macskaegér játék ment Lorenzo és Marquez között, folyamatosan előzgették egymást. Rossi is beszállt, megelőzte Marquezt, majd Rossi hátulról belement Lorenzóba – aki valószínűleg rosszul váltott – de szerencsére állva maradtak!
Úgy tűnt Dovi sem akart kimaradni a játékból, csatlakozott Lorenzóhoz, akit Marquez kicsit később megelőzött, Rossi a negyedik helyen.

Roppant izgalmas  volt ez a verseny, az élboly még nem szakadt el, mögöttük is bőszen ment a csata, ezt vártuk ettől a pályától! Aki teheti, mindenképpen nézze meg, ha most nem sikerült neki!

Lorenzo, Marquez, Dovizioso, és Rins után következett Rossi, akit már a csapattársa is csipegetett, majd Rossi Dovi előzésével ismét a negyedik, de Rins is nagyon furakodott, a sorrend lassan követhetetlen, még egyáltalán nem fáradtak el a fiúk.

Újra Dovi volt az élen, majd Lorenzo és Marquez, és Marquez és Lorenzo és… áh :)
Úgy tűnt egy kis előnyre tett szert a 3 lovas a többiekkel szemben. Jééé, végre Rossi és Vinales is harcolt kicsit. Jó végre Vinalesről is írni, mostanában nem nagyon érzett rá a motorra, vagy a pályára, vagy a Nap-Hold együttállására.

Nem tudom hány oldalon lehetett volna pontosan leírni éppen ki van elől, mert nagyon cicáztak a srácok, amit persze rettenetesen élveztünk. Miközben ezt leírtam, Lorenzo visszaesett a negyedik helyre, (Petrucci és a törött lábujja közben eldobta a vasat) Vinales a harmadik, SŐT! Vinales már az első! Hihetetlen!
Eddig a pár másodpercig…
Marquez megelőzte Vinalest, mögötte Dovi és Rossi.
Úgy tűnt ők lettek az élboly, a többiek kicsit lemaradtak tőlük.

Vinales vissza akarta szerezni az első helyet és Marquezzel mindketten besokalltak, most Dovi és Rossi, aztán Rossi és Dovi az élen…most Marquez… pislogtam egyet és…

Ahhoz képest, hogy néha mennyire unalmassá válik egy-egy verseny, ez most mindenért kárpótolt.
Utolsó 3 kőr. Akiben még maradt szufla most kellett hogy megnyomja.
Marquez, Dovi, Rossi, Vinales, a sorrend, sőt már Rins és Crutchlow is utolérte őket.

Rossi megelőzte Dovit, aki leszorította őt a következő kanyarban, így Rossi visszaesett az ötödik helyre – a végső sorrendet nézve kár volt.

Marqueznek sikerült rástartolni az utolsó kőrben, így ő nyerte meg a Holland Nagydíjat!

Mögötte Rins és Vinales szerezte meg a dobogót, utánuk gurult be a mai nap két harcosa Dovi, és Rossi.

Találkozunk két hét múlva, a Német Nagydíjon!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending