Connect with us

Hírek

Marquez már M4 Coupéval jár

Idén ismét Marc Marquez lett a leggyorsabb versenyző a MotoGP-ben, amivel a fiatal spanyol sorozatban második alkalommal nyerte el a motorsport királykategóriájának BMW M Különdíját

Published

on

bmw m4 coupe marquez
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A mindössze 21 esztendős motorversenyző, Marc Marquez volt a MotoGP idei legeredményesebb indulója a futamok időmérőin, amivel újra elnyerte a BMW M Különdíját. Ez a kitüntetés minden évben egy exkluzív, egyénre szabott BMW M modell, amellyel a MotoGP partnereként a BMW M 2003 óta évente elismeri az idény legjobb kvalifikációját elérő versenyzőjét. A spanyol pilóta 2014-es szezonban mutatott kiemelkedő teljesítményét egy exkluzív M4 Coupé modellel jutalmazta a gyártó.

Marquez, aki tavalyi, bemutatkozó évében a széria történetének első újoncaként nyerte meg a BMW M Különdíjat (és a világbajnokságot), a 2014-es szezonban is mindvégig uralta a mezőnyt. A fiatal motoros a sorozat első hat futamának mindegyikén pole pozícióból indult, amelyekkel egytől egyig maximum pontokat zsebelt a pilóták közti versenyben. Összességében Marquez a 2014-es idényben tizenhárom alkalommal szerezte meg az első rajtpozíciót. 398 ponttal a spanyol pilóta kényelmes előnnyel nyerte meg a 2014-es szezont. A hivatalos díjátadó ünnepséget szombaton, a MotoGP idei utolsó futamán, Spanyolországban, Valenciában tartották. A díjat Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója, valamint Thomas Schemera, a BMW M értékesítésért és marketingért felelős igazgatója adta át.

„A tudat, hogy az év végén ott vár az exkluzív BMW M, különleges motivációs erővel bír, amikor szombaton a pole pozícióért versenyzek” – mondta Marc Marquez. „Az idei szezonban ez hatványozottan igaz volt, mert nagyon kedvelem az M4 Coupét. Boldog vagyok, hogy megnyertem ezt az autót, és természetesen ki is fogom élvezni”

A Különdíj: BMW M4 Coupé

Az idei BMW M Különdíj egy speciális BMW M4 Coupé modell, amely a BMW Individual exkluzív, „Frozen Red Metallic” nevű vörös metál fényezését kapta, az autóra jellemző egyszerre sportos és elegáns megjelenés pedig az utastérben is megtalálható. A BMW Individual „Merino Opal White” finom opál fehér bőrözése tökéletes összhangot alkot a BMW Individual „Ash Grain White” finom halványszürke fabetétekkel. A Drivelogic-kal ellátott M duplakuplungos automataváltó, az M karbon-kerámia fékrendszer és az adaptív M futómű együttese minden szituációban tökéletes vezethetőségi jellemzőket garantál. A BMW M modellekre jellemző legendás teljesítményt a BMW M4 esetében egy teljesen új, M TwinPower Turbo technológiával szerelt, magas fordulatszám-karakterisztikájú, 431 lóerős, soros hathengeres benzinmotor biztosítja (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,3 liter 100 kilométerenként, kombinált károsanyag-kibocsátás: 194 gramm kilométerenként). Az erőforrás 550 Nm csúcsnyomatéka kifejezetten széles sebességtartományban érhető el.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending