Connect with us

Blog

Marquez – Iannone Csata és Annak Ok-Okozati Fejtegetése (Video)

Miért lassult le a Honda? Hogyan tudta Iannone visszaverni olyan sokáig Marquez támadásait? Marquez az új Stoner és a Honda az új Ducati?

Published

on

marquez iannone
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Marc Marquez és Andrea Iannone olyan csatát vívott egymással, amivel biztos beírják magukat a történelem könyvekbe. A legnagyobb küzdelmeket idézte a vasárnapi futamon látott párharc. Kár, hogy csak a negyedik pozícióért ment az adok kapok.

Hat körrel jártunk a futam vége előtt, amikor Marquez utolérte Iannone-t és Smith-t. Egy kegyetlen féktávval mindkettejük mellett elment ám itt még közel sem záródott le a történet. Ugyanis a Ducati pilótája a kigyorsításon könnyedén előzte vissza a hondást. Aztán ez folytatódott körökön keresztül. A Honda jobb volt a féktávokon és egy hangyányival meggyőzőbbnek tűnt a kanyarsebessége, azonban a kigyorsításokon rendre megette a Ducati. Nem részletezném, nézze meg mindenki a videót.

Una battaglia incredibile tra Iannone e Marquez per il 4° posto. Quanto ci hanno fatto divertire? Smith da dietro avrà goduto di una buona vista! :DAn amazing battle between Iannone and Marquez for the 4th place. How much they entertained us? Smith from the back has enjoyed of a good sight! :D

Posted by La curva del Motociclista on Monday, May 18, 2015

Ami azonban érdekes lehet, az az, hogy mi tette lehetővé a csata kibontakozását. Az eddigi top motor, a gyári Honda RC213V most mintha gyengélkedne. Ha jó eredményt is ér el, az is általában Marqueznak köszönhető. Pedrosa évről-évre veszít lendületéből. A francia nagydíjon Crutchlow és Pedrosa is hasonló körülmények között buktak, ami sokak szerint arra vezethető vissza, hogy nem érkezik a motor eleje felől elég infó a pilóta számára. Marquez nem először szenved elektronikai problémákkal. Érdekes helyzetben van most a HRC. Van egy motorjuk, melyet minden pilótájuk szerint iszonyat nehéz vezetni és küzdős vele jó tempót menni. Azonban ha sikerül eltalálni a beállításokat és a megfelelő pilóta ül rajta, akkor olyan űridőket lehet vele menni, amire semelyik másik motor nem képes. Azonban ha egy kicsit is mellé nyúlnak a setupnak, akkor drámai a visszaesés. Ezt legjobban Marquez időmérős és futamon mutatott teljesítménye közötti különbség mutatja.

Nincs másnak is egy kicsit deja vu-ja? Emlékezzünk vissza a pár évvel ezelőtti Ducatira és egy Stoner nevezetű srácra. Rommá verték az egész mezőnyt egy olyan motorral, amit senki más nem tudott vezetni az ausztrálon kívül. Még a doktornak is beletört a bicskája, amikor bepróbálkozott vele. A HRC-nél is valami hasonló lehet most a helyzet. Ha sikerül belőni a gépet akkor Marquez úgy rombol át a mezőnyön mintha nem is ugyanabban a kategóriában versenyezne. Azonban ha valami nem stimmel, már nem csak a Yamaha de a Ducati is problémát okoz a legnagyobb japán motorgyártónak.

A szerkesztőségből egyedüli HRC fanként remélem, hogy mielőbb találnak erre valami megoldást és sikerül egy sokkal kiegyensúlyozottabb motort a versenyzők segge alá rakni. Addig pedig még nagyon sok ilyen csatát kívánunk magunknak mint a vasárnapi.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending