Connect with us

Hírek

Marquez vitte haza a Le Mans-i pontokat is!

Hát mégis feküdt a pálya a Hondának…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Pole pozícióból hazai pályán Zarco indulhatott, de a start után Lorenzo rögtön az élre tört. Őket követte Dovizioso, majd negyedikként Marquez zárkózott mögéjük. Iannone-én már az első kanyarok kifogtak, így ő az első kört sem tudta teljesíteni. Az ötödik körben Dovi az élre tört, de előnyét csak egy körig tudta tartani, mert a hatodik körben banális módon csúszott ki az egyik kanyarban, a videót elnézve ő maga sem értette miért.

„Nagy esélyem volt a győzelemre, a motoron is jól éreztem magam, és még sokkal több volt bennem. Nehéz elfogadni egy ilyen hibát, nagyon rosszul érzem magam miatta.” – nyilatkozta Dovizioso

A második helyet tartó Zarco három körrel ezután kicsúszott és ő is a kavicságyban találta magát. (Megható látni, ahogy rajongói még így is a nevét kiabálva tapsolták, amíg ő motorra visszaülve kigurult a boxba.)

Zarco kissé elkeseredve nyilatkozik a történtekről:
„ A verseny elején minden erőmet beleadtam a Lorenzóval való csatába, ami teljesen leszívta az energiám. Talán ha megvárom míg az üzemanyag fogytával könnyebb lesz a motor alattam több esélyem lett volna, de viszont ha nem húzom a gázt, akkor sokkal hátrébb kerülök.”

Az első helyért ezután Lorenzo és Marqurez kezdett el csatázni, de végül Lorenzót nem csak  Marquez, hanem Petrucci és Rossi is megelőzte, majd Miller és Pedrosa mögé csúszott vissza (akivel azért nagy csatát vívtak), így végül a hatodik helyre gurult be.

Marquez végül ismét szépen, magabiztosan gurult fel a dobogóra, mellette Petrucci, és Rossi állhatott.

Találkozunk két hét múlva, az Olasz Nagydíjon!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending