Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Marquez nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat!

A spanyol ismét lépett egyet a VB cím felé

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szeszélyes időjárással sújtotta a Moto2 versenyzőket Philip Island, egyik percben rájuk szakadt az ég, másikban hét ágra sütött a nap. Kíváncsian vártuk mi várható a királykategória alatt.

A rajt perceiben sütött a nap, de mindenki felkészült a flag-to-flag versenyre, ami tudjuk, hogy nem mindenkinek a kedvence, de végül az időjárás kegyes maradt. Legtöbben a közepes-lágy gumikombinációt választották, Zarco lágy-lágyat, míg Rossi közepes-közepest.

Pole-ból Marquez (aki idén hetedszer kaparintotta meg magának ezt a pozíciót), mellette Vinales, majd Zarco várja a MotoGP Philip Island-i futam indulását.
Jack Miller kapta el a legjobban a rajtot, és hatalmas lendülettel állt az élre, mögötte Marquez, Vinales, Rossi, és Iannone dübörgött. Hamar felcserélődött a sorrend, Vinales, és Rossi is megelőzte a Honda lovagot, majd Miller visszaesése következtében Vinales, majd Rossi haladt az élen. A verseny felénél sem  szakadt el az élboly, hét-nyolc motoros küzdött őrületes tempóban.
Az első bukás Aleix Espargaroé az Aprilia színeiben.

A sorrend egyszerűen követhetetlenné vált, azt mindenki látja, hogy Marquez nagyon durván nyomul, Rossival és Vinalessel is majdnem összeért már, Rossi pedig kifejezetten jó formában van.
Ekkora csatát rég nem lehetett látni, semmi sem biztos, senkire sem lehetett fogadni, mindenki rettenetesen odatette magát, és nagyon úgy tűnt, hogy itt a végső leintő zászló fogja eldönteni ki az aki megnyeri ezt a hihetetlen küzdelmet.

Marquezt legyintette meg végül a zászló szele ebben a hatalmas csatában, mögötte Rossi és Vinales, s bár Marquez lépett tovább a VB cím felé, a Yamahák sok pontot összegurultak most.

Mindenesetre jó volt látni, hogy Rossi újra jó formában van!

Sajnos már csak két futam van hátra az idei szezonból. Találkozunk jövőhétvégén Sepang-ban, a Malajziai Nagydíjon!

MentésMentés

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending