Csatlakozz hozzánk

Hírek

Márkaszentély: az új BMW Múzeum

Az ikonikus járműkülönlegességeket gondozó BMW Group Classic új épületegyüttesében a történelmi modellekkel és a hagyományőrző kiállításokkal korhű kikapcsolódási lehetőséggel várja a bajor gyártó rajongóit

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A vállalat százéves múltját idéző archívumok, a legendás motorkerékpárokat és autókat őrző kiállítások, a népszerű workshopok, a központi irodák, a családias hangulatú ügyfélközpont és a több mint 55 000 eredeti alkatrészt kínáló szaküzlet München Milbertshofen kerületében költözött közös épületegyüttesbe. Azzal pedig, hogy a BMW Group Classic új otthona éppen a vállalatcsoport centenáriumi évében készült el, a BMW Group a gyökereiben rejlő értékek és a múltbéli hagyományok megőrzését élteti.

A Moosacher Straße 66 szám alatt található, mintegy 13 000 négyzetméter alapterületű épületegyüttes kiemelt jelentőséggel bír a bajor gyártó történetében, hiszen egy évszázaddal ezelőtt, 1916 márciusában itt kezdődött meg a BMW AG sikertörténete. Az egykori üzem jellegzetes, boltíves kapuját, amelynek tetején egy történelmi toronyóra is látható, az évek során műemlékké nyilvánították, így mára már teljesen felújítva, ikonikus elemként szimbolizálja a komplexumba érkezők előtt a BMW Group történelmi utazásának kezdetét.


„Mostantól minden részlegünk egy közös tető alatt dolgozik, amely ideális feltételeket teremt nekünk ahhoz, hogy méltóképpen megőrizzük történelmi örökségeinket. Az idei év olyan fontosabb eseményeit, mint a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, a Mille Miglia és a Festival of Speed, az új komplexumból is kivétel nélkül sikerrel menedzseltük végig, az új otthon pedig már megnyitása legelső napján, 2016. március 7-én, a BMW Group fennállásának centenáriumát ünneplő sajtótájékoztatón igazolta létjogosultságát” – mondta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic igazgatója.

A BMW Group Classic új otthona a BMW, a MINI és a Rolls-Royce klasszikus járművei iránt rajongók és az ikonikus járműkülönlegességek tulajdonosai számára egyaránt ideális találkozási lehetőségeket kínál, ahol a bajor gyártó ügyfelei két- és négykerekű kedvencük tökéletes megőrzéséhez, illetve odaadó gondozásához is értékes információkat és szolgáltatásokat kapnak. A hatalmas épületegyüttes legendás üzemcsarnokában mindeközben a BMW Group Classic széleskörű gyűjteményének járművei és egyéb kiállítási tárgyai tekinthetők meg teljes életnagyságban, az egyes helyszíneket pedig különféle eseményekre ki is bérelhetik az érdeklődők. A bajor gyártó exkluzív tárlatvezetéssel is kedveskedik a komplexumba látogatóknak, akik így az új helyszínről és a BMW Group százéves történelméről egyaránt mélyreható információkkal gazdagodhatnak. Az épületegyüttesben a „Mo 66” nevű kávézó is megkezdte működését, ahol a vendégek közvetlenül a BMW Group Classic központi kiállítócsarnokára nézve hódolhatnak a kulináris élvezeteknek.

Comments

comments

Trending