Csatlakozz hozzánk

Hírek

Marco Simoncelli Alapítvány

Az egykori kiválóság 25. születésnapján kezdi működését a róla elnevezett alapítvány

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu

Marco Simoncelli családja és barátai összefogásával megalapították a tragikus körülmények között elhunyt pilóta nevével fémjelzett alapítványt, melynek fő célja a rossz helyzetben lévők, betegek és sérültek megsegítése.

A Marco Simoncelli Alapítványt a szülők hozták létre, a szervezet honlapjának működését hivatalosan csak jövő év január 20-án jelentik be. A jeles dátum egyben Marco Simoncelli 25. születésnapját is jelentené, és e két ünneplésre okot adó, ámbár szomorú eseményből fakadó napon ünnepséget rendez a család az olaszországi Riminiben található 105 Stadionban.

„Egy lenyűgöző esemény lesz, pont, ahogy ő is szerette volna”– nyilatkozta a hihetetlen akaraterejéről és fia iránti szeretetéről ismét tanúbizonyságot tevő Paolo Simoncelli, aki az AGI olasz hírügynökségnek is nyilatkozott az alapítványról: „Még csak pár napja, hogy nekiálltunk, de máris hatalmas mennyiségű pozitív energiát küldenek felénk, és ez mind Marcótól ered, mert ő ültette el ezt mindazokban, akik most felénk fordulnak. Ez tette őt különlegessé. Az alapítvány azokon igyekszik majd segíteni, akik nálunk sokkal rosszabb helyzetben vannak, igyekszünk majd könnyíteni a szenvedéseiken. Nem tudom előre megmondani, hogy mennyien adakoznak majd, de egy dolog biztos, az alapítványt is jó apaként fogom kezelni”

A non-profit szervezet elnöke az édesanya, Rossella Simoncelli lesz, az ügyvezetői tevékenységet az édesapa, Paolo Simoncelli végzi. Az igazgatói tagok között az édesapa testvére, Angela illetve Dr. Arnaldo Cappellini foglal helyet. Az egyéb asszisztensi feladatokat Carlo Pernat és Paolo Beltramo (szakújságíró és a család barátja) mellett Martina a testvér és Marco Simoncelli barátnője, Kate fogja ellátni. A tagsági díj évi 30 Euró, további tájékoztatás az alapítvány kétnyelvű (olasz és angol) honlapján elérhető.


Paolo Simoncelli: “az alapítványt is jó apaként fogom kezelni”

„Nem számítottam ilyen indulásra. Már most vannak jelentkezők, illetve felsorakozott néhány igen komoly támogató mögöttünk”– nyilatkozta Paolo Simoncelli az indulásról. A néhai Marco szponzora, a Monster például elsőként lépett a színre, és tette meg rendkívüli gesztusát: a pilóta 2012. évre tervezett teljes fizetését átutalták az alapítványnak. „Eleinte valami óriásit szerettem volna csinálni, de aztán rájöttem, hogy azt nagyon nehéz lenne összehozni. Ezért inkább kisebb társaságok, helyi csoportok támogatására koncentrálunk. Valós hatást szeretnénk elérni, valamint azt, hogy a folyósított összegeket a leghatékonyabban és pazarlás nélkül használják fel. Nem osztunk szét azonnal minden pénzt, ami beérkezik az alapítvány számlájára, ki szeretnénk dolgozni néhány opciót, amellyel a legjobb döntést tudjuk meghozni, és az alapján támogatást nyújtani”– hangzott a terv.

Az édesapa azt is elárulta, hogy nem tervezi a MotoGP világába való visszatérést, bár számos ajánlatot kapott, többek között Fausto Gresini is hívta a Gresini-Hondához, valamint az Olasz Motorsport Szövetség is jelentkezett. De még túlzottan hiányzik neki a fia, tette hozzá, majd elmesélt egy megrendítően kedves történetet: „Az egyik nap kopogtak az ajtónkon, egy kisfiú állt ott és azt mondta, hogy egy gokart pályán találkozott Marcóval. Megígérte a fiamnak, hogy hoz neki egy adag Ascolana olivabogyót, ha megnézi egy versenyét. De most helyette nekem adja az olivákat. A kisfiú tekintete arra kezdett ösztönözni, hogy újrakezdjem”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending