Csatlakozz hozzánk

Hírek

Már csak két hely kiadó a Moto2-ben…

Lassan bezárul a kör: vajon látjuk jövőre Talmát a rajtrácson?

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: MotoGPhírek.hu

A Moto2 2011-es mezőnye majdhogynem teljesnek mondható, hiszen már csak egy-egy hely kiadó. Ettől eltekintve azonban – főképp magyar szempontból – több kérdés is felvetődik a jövő évvel kapcsolatban.

Az Italtrans és a Jir csapatánál még nem sikerült második versenyzőt találni, vagy legalábbis hivatalos bejelentés még egyik alakulatnál sem született ez ügyben. Egyébként az Italtrans-nál Claudio Corti, míg a Jir-nél Alex De Angelis neve mondható biztosnak.

Az utóbbi egy hétben három pilóta sorsa dőlt el, hiszen Valentin Debise a Tuenti Speed Up-pal, Raffaele De Rosa a G22 Racing-gel, Claudio Corti pedig az Italtrans-szal egyezett meg. A magyar MotoGP rajongókat azonban minden bizonnyal Talmácsi Gábor sorsa izgatja a legjobban, mivel Talmának sajnos egyelőre nem sikerült megoldást találnia arra a nem éppen egyszerű helyzetre, amibe Jack & Jones kiszállásának köszönhetően került.

Ahogyan azt feljebb említettük, még két hely kiadó, vagyis remény még mindig van, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy Antonio Banderas csapatának a helyére még nem jelentkezett senki. A jelenlegi helyzetből kiindulva három eshetőség lehetséges: 1. A Dorna egy új csapat nevezését fogja el a Jack & Jones by Antoni Banderas helyére. 2. Az egy versenyzővel nevező alakulatok közül kettő csapat végülis két versenyzőt indíthat, persze csak ha az adott gárda is úgy akarja, illetve van rá megfelelő tőkéjük. 3. Egyszerűen nem történik semmi és a Jack&Jones kiszállásával felszabadult két helyet nem is próbálják meg „kiadni.” Az egyes opciók közül – magyar szempontból – egyértelműen a legutolsó lenne a legrosszabb, így bízzunk benne, hogy a Dorna segít majd Talmácsi Gábornak és továbbra is lesz magyar versenyző a gyorsaságimotoros világbajnokságon.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending