Csatlakozz hozzánk

Hírek

Már az első nap tragédia a Dakaron

Az argentin versenyző már az első szakaszon bukott – az esés végzetes volt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Már a legelső Dakar-szakaszt sem sikerült teljesítenie annak az argentin motorosnak, aki mindössze két kilométerrel a cél előtt bukott: sajnos az esés végzetes volt – Jorge Andrés Martínez Boero 38 évet élt.

A 2012-es Dakar rali szervezőinek sajtóközleménye szerint a Mar del Plata és Santa Rosa közötti első szakaszon, a szelektív szakasz 55. kilométerénél, helyi idő szerint 10:19 perckor az  argentin Jorge Andres Martinez Boero balesetet szenvedett Beta versenymotorjával. Mint kiderült, a motorosnak a bukás után leállt a szíve.

A mentőhelikopter öt perccel a szerencsétlenség megtörténte után ért a helyszínre, de már nem tudtak segíteni Boerón – megpróbálták újraéleszteni, de hiába. A versenyző összesen két Dakaron indult, a tavalyi volt számára az első, amelyet szintén bukás miatt volt kénytelen feladni. A szervezők osztoznak a versenyző családja és szerettei mély gyászában.


Jorge Andrés Martínez Boero  –  1973 – 2012
A Dakar rali halállistája

1979: a viadal első áldozata egy motoros, a francia Patrick Dodin volt, aki lecsúszott az útról Agadés (Niger) közelében.
1981: egy olasz újságíró és a FIAT-csapat három szerelője vesztette életét Algériában.
1982: Egy kamion elütötte Maliban Ursula Zentsch francia újságírót. Bert Oosterhuis holland motoros baleset következtében vesztette életét. Meghalt Maliban egy kisfiú, aki az utcán játszott, amikor elütötte egy gépkocsi.
1983: Egy autó elütötte Jean-Noel Pineau francia motorost.
1984: Egy Range Rover terepjáró elgázolt egy asszonyt és gyermekét Burkina Fasóban.
1985: Egy autó Nigerben elütött egy nőt, Mauritániában helikopterbalesetben halt meg egy utas.
1986: Kaneko Jaszuo japán motoros Franciaországban járt szerencsétlenül. Maliban lezuhant egy helikopter, amelyen Thierry Sabine, a Dakar megálmodója mellett még négyen voltak. Giampaolo Marinoni olasz motoros 48 órával a verseny befejezése után belehalt a zárószakaszon elszenvedett sérüléseibe.
1987: Henri Mourent, a viadal egyik orvosát elgázolta egy szervizautó Kiffa közelében.
1988: Kees Van Loevezijn holland kamionos, Patrick Canado francia autós és Jean-Claude Huger francia motoros halt meg. Maliban egy kislányt, Mauritániában pedig egy anyát a gyermekével ütöttek el.
1990: Kal Salmiden finn újságíró halt meg balesetben.
1991: Gerillák Maliban lelőtték Charles Cabanne francia kamionost. Egy szervizkamion felborult és ketten meghaltak.
1992: A francia Gilles Lalay, az 1989-es motoros győztes összeütközött a viadal egyik mentőautójával és életét vesztette.
1994: Egy bukás után meghalt az 59 éves belga motoros, Michel Sansen. Szenegálban egy szervizautó elgázolt egy kisfiút.
1996: Laurent Gueguen francia kamionos aknára futott. A 24 éves spanyol Tomás Urpí végzetét az okozta, hogy felborult az autójával. Guineában elgázoltak egy kislányt.
1997: Jean-Pierre Leduc francia motoros egy bukás következtében vesztette életét.
1998: Maliban egy versenyautó és egy taxi ütközött össze: négyen haltak meg.
2001: Franciaországban, Maontauban közelében egy helyi autós vesztette életét, miután karambolozott az egyik versenyautóval. Daniel Vergnes autós Mauritániában közlekedési baleset áldozata lett.
2003: Bruno Cauvy francia navigátor autója felborult Líbiában, Daniel Nebot pilóta sértetlenül megúszta a balesetet.
2005: A spanyol José Manuel Perez a mauritániai Zuirát és Tísit közötti, hetedik szakaszon bukott, és belehalt hastáji sérüléseibe. Fabrizio Meoni, aki 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a viadalt, az Atar és Kiffa közötti szakaszon bukott, és megállt a szíve.
2006: Az ausztrál Andy Caldecott Nuáksot és Kiffa között vesztette életét. Január 13-án egy autó gázolt halálra egy gyereket, egy nappal később pedig egy kamion egy másikat.
2007: Er Rasidia és Uarzazate között a dél-afrikai Elmer Symons vesztette életét. Az utolsó előtti szakaszon a francia Eric Aubijoux szívrohamban halt meg.
2009: Pascal Terry a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon eltűnt, holttestét csak három nappal később találták meg. Halálos kimenetelű balesetet okozott az egyik kísérőkamion: az argentin Marcelo Sanchez által vezetett kocsi a Santiagótól 400 km-re északra fekvő Pejerreyesben összeütközött egy személyautóval, melynek két utasa életét vesztette.
2010: Egy fiatal nőt gázolt halálra a német Mirco Schultis
2011: Közúti balesetben meghalt egy férfi, akit az argentin Eduardo Amor ütött el.
2012: A motorkerékpárosok között versenyző argentin Jorge Andrés Martínez Boero a Mar del Plata és Santa Rosa közötti útvonalon, a mért szakasz 55. kilométerénél szenvedett balesetet, majd szívroham következtében halt meg.
Forrás: Sportmenü

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending