Csatlakozz hozzánk

Hírek

Már a polgárőrök is robogóval járnak

Válság van: a robogó olcsóbb, kevesebbet fogyaszt és több lehet belőle, mint szolgálati autóból…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Hogy miért jár már a Polgárőrség is motorral? A robogók kevesebb üzemanyagot fogyasztanak az autóknál, illetve megközelíthetővé válnak az autókkal nehezebben járható helyek is. Így nemcsak környezetkímélőbb, de hatékonyabb módon is vigyázhatnak a népre az önkéntes járőrök.

Erre a megállapításra egyre több helyen eszmélnek az országban, legutóbb az ürömi Polgárőr Egyesület gazdagodott két új Keeway RY6 (50-es) robogóval. Az egyesület – azon a bizonyos – 2001. szeptember 11-i napon alakult és Üröm területén lát el szolgálatot, jelenleg 34 taggal. Évente több mint 1600 óra szolgálatot teljesítenek, járműveikkel 13 000 kilométert téve meg. A polgárőrök több tettenérésnél is segédkeztek már a rendőrségnek – további tevékenységükhöz igen nagy segítséget nyújt az, hogy ezentúl robogókkal is tudnak közlekedni.

 „Az évente teljesített szolgálataink száma messze az országos átlag felett van, lényegében három napból kettőben szolgálatot nyújtunk. Évente több rendezvényt biztosítunk, mely alkalmakkor egyszerre 10-15 tagunk is részt vesz a forgalomirányításban. A Velux Dolgozói Alapítványtól kapott robogók hármas célt fognak szolgálni. Egyrészt tavasztól őszig – az időjárás függvényében – a figyelőjárőr-szolgálatot ezekkel a járművekkel adjuk majd, így jelentős üzemanyag megtakarítást érünk el. Másrészt sok olyan mellékutcába és földútra is rá tudunk menni, melyek autóval nehezen megközelíthetők. Továbbá rendezvények, baleseti helyszínek biztosításánál – az egyébként a szolgálati szabályzat szerint párosával szolgálatot teljesítő polgárőrök – egyszerre két helyszínen tudnak ezentúl jelen lenni” – köszönte meg az adományokat Sajti Miklós, az ürömi Hegyvidék Polgárőr Egyesület elnöke.


Gyári doboz, borostyánsárga villogó és persze egy polgárőr-felirat – kész is a szolgálati motor


“Őrizzük mások álmát! … Munkánk hatékonysága a robogók segítségével megsokszorozódik”

Forrás: flowpr

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending