Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Már 150 blinkee elektromos robogó érhető el a fővárosban!

Az E.ON támogatásával működő környezetkímélő járműmegosztó szolgáltatás egy év alatt a háromszorosára nőtt

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

50 elektromos robogóval indult el tavaly nyáron az E.ON és a blinkee.city együttműködése. A kulcsnélküli, mobilalkalmazáson keresztül kezelhető közösségi elektromos robogómegosztó rendszer hamar népszerűvé vált a budapestiek körében. Ősszel 30, most pedig újabb 70 blinkee állt forgalomba, így már 150 jármű érhető el Budapesten. Jó hír, hogy 40 százalékkal tovább bővül a zóna is, ahol a robogókat a használatot követően otthagyhatják a felhasználók.

A blinkee.city szolgáltatásnak már közel 17 000 regisztrált felhasználója van Budapesten, leginkább a 20-35 év közötti fiatalok bérelnek telefonos alkalmazáson keresztül elektromos robogókat. A rendszeres blinkee-zők száma az indulás óta dinamikusan nő. A gyors, környezetkímélő és kényelmes megoldás Budapest közlekedésének szerves részévé vált, ezért jelentős flotta- és zónabővítésre volt szükség.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja szerint az elektromobilitás egyre fontosabb az életünkben, ezért az energiacég kiemelten foglalkozik elektromos töltőállomások telepítésével, elektromos autóflotta-szolgáltatás biztosításával és az e-mobilitáshoz kapcsolódó termékekkel, szolgáltatásokkal. „A blinkee nagyon szerethető, mert környezetkímélő és  remek felhasználói élményt ad, mivel csendes, gyors, digitális és könnyen elérhető. Minden olyan újdonságra nyitottak vagyunk, amely egy újabb lépéssel kapcsolódik a fenntarthatósághoz, és a jövőt szolgálja.”

 

A 100%-ban elektromos blinkee.city robogók csökkentik a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést. A robogóval Budapesten belül bárhova közlekedhetnek a felhasználók, és a városon belüli zónában bárhol le is állíthatják, a rendszer a parkolási problémákra is megoldást nyújt.

 „Boldogok vagyunk, hogy ilyen népszerű a szolgáltatásunk és egyre többen szeretik a blinkeet. A mostani zóna- és flottabővítésnek köszönhetően még többen és egyre hosszabb távon tudják igénybe venni az elektromos robogókat Budapest területén belül. A blinkee robogókkal szeretnénk minél szélesebb körben elterjeszteni ezt az élményt adó közlekedési formát” – tette hozzá Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új robogók érkezéséről és üzembehelyezéséről itt nézhető meg egy videó:

A blinkee.city szolgáltatása az alábbi irányokba bővült: 

  • Róbert Károly – Hungária krt. (Thököly út – Népfürdő u.)
  • Fiumei út – Orczy út – Haller u.
  • Flórián tér (Bécsi út – Vörösvári út – Árpád Fejedelem útja)
  • Kelenföld (Etele út – Fehérvári út – Bartók Béla út)
  • Pasaréti tér (Szilágyi Erzsébet fasor – Pasaréti út)
  • Rózsadomb (Mechwart liget – Bimbó út – Gábor Áron út – Szilágyi Erzsébet fasor)
  • Németvölgy (Csörsz u. – Böszörményi út – Kék Golyó u.)

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending