Csatlakozz hozzánk

Hírek

Man-sziget TT 2017

Ketyeg az óra, és az izgalom fokozódik! Már csak 16 nap van hátra!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Nincs a Földön még egy olyan verseny, mint amit a Man-szigeten rendeznek. Egyetlen más motorkerékpárversenyt sem tartanak olyan nehéz pályán, mint ezt, a 37 mérföldes kanyargós hegyi országúton, ami látszólag egy soha véget nem érő ámokfutás szakadékok, kőkerítések, házak között, teli kanyarokkal, életveszélyes helyzetekkel, bukkanókkal, kőfalakkal, aknafedelekkel és villanypóznákkal. A szintkülönbségek hatalmasak és az egész versenyt 200 km/órás átlagsebességgel teszik meg, de van, hogy a 300 feletti végsebességet is elérik.

Határok súrolása

Versenyzőként szükséges hozzá egy brutális adag rátermettség, egy tonnányi elszántság, tömény bátorság –hihetetlen őrültség-, és durva összpontosítási készség. Nagyon nehéz ezt a versenyzői habitust elsajátítani, de még nehezebb bejutni a versenyzők közé.
Viszont ha bejutottál, ezt a hihetetlenül izgalmas érzést, amit átélsz a verseny alatt, sehol nem kapod meg.
Már ez maga a jutalom.

Száguldás 200 felett

Egyetlen más motorsport eseménye sem büszkélkedhet ilyen hagyományőrzéssel, több mint 100 éves hagyományokkal, és legendákkal gazdag történelemmel. Ha pedig a neved felkerül egy TT trófeára, az olyan, mintha felkerülnél az Istenek közé.
Isle of Man Tourist Trophy a legnagyobb presztízzsel bír a versenyzők körében.
1949-től 1977-ig a MotoGP versenynaptárának részét is képezte, de veszélyessége miatt  kihúzták a helyszínek közül.

Harc a két keréken maradásért

A TT verseny olyan módon képes megragadni a fantáziát, amire egyetlen más verseny sem képes, és puszta látványa és egyedülállósága biztosítja, hogy évente több ezer rajongó lepje el a szigetet májustól júniusig minden évben. Akit elkap ez a láz, legyen néző, vagy versenyző, függő lesz, nem tudja abbahagyni.
Ez egy hihetetlen verseny, és világszínvonalú a szórakoztatás terén.
Írország gyönyörű tája, és az Ember.

Váratlan probléma

MotoGP-versenyzők ugyebár már nem indulnak a Man TT-n, de többen is kipróbálták egy kör erejéig.
Ezek a srácok kemények, mint a szög” – mondta a 2006-os világbajnok, Nicky Hayden.
Valentino Rossi teljes mértékben felnéz rájuk, s mikor legutóbb itt járt, csak annyit mondott John McGuinnessnek:
Igazi harcosok vagytok.

Repülés

Bitter Sándor, aki sajnos lassan már két éve, hogy meghalt, öt alkalommal indult a világ leghíresebb és legveszélyesebb utcai futamán, a Man-szigeti TT-n.

Pár éve így nyilatkozott:
Először kocsival mentünk körbe, már az is necces volt. Egy ponton szóltak, hogy ahol most százzal megyünk, ott 270-el szokás a versenyen. Hazafelé a repülőn azon morfondíroztam, hogy itt fogok megdögleni. Később playstation-öztem, és megmutatták a kritikus pontokat, ami segített. Olyan szakaszok is vannak, ahol félig állni kell a motoron, annyira ráz az út, és van, ahol a gyorsasági motorral ugratunk akkorát, mint krosszmotorral szokás.
Az első évében végrendelet írására kötelezték, és dögcédulával a nyakában versenyzett. “Tudni kell, mi lesz a motorral, a hozzátartozókkal, ha megtörténik a tragédia. A dögcédula a zűrösebb, úgy éreztem magam, mintha harcba mennék. Ennek az azonosításnál lehet szerepe, ha két motoros összeütközik, és egy területre repül a testük.
A kockázat összekovácsolja a versenyzőket, a légkör nagyon barátságos, sőt, olykor családi.
„Általában nem is az esővel van baj. “Simán előfordulhat, hogy száraz a pálya egy része, de harminc kilométerrel odébb már esik. Mégsem jellemző, hogy emiatt lenne baleset, inkább az újoncokkal van probléma.

 

Egy tavalyi hozzászólás az egyik cikkhez, ami személy szerint engem nagyon megfogott:
„Igen, ők azok, akik nem ismerik az olyan kifejezéseket, hogy vigyázz magadra, légy óvatos, ne húzd neki annyira, stb!  A legbátrabbak, és tán a legőrültebbek ezen a világon! Pontosan tudják, hogy lehet, nem érnek végig a pályán egy darabban, tudják, az életük a tét minden kanyarban, mégis ott vannak! Meghatározhatatlan érzés, és elhatározottság kell mindehhez, de ők ott vannak, így döntöttek, ezért egyedülállóak a világon! Remélem, idén nem hal meg senki, de ha mégis, úgy hal meg, ahogy élt, egy cél motiválta, az vezérelte, a sorsa terelte őt oda ahová! Minden tiszteletem az övék, és ehelyett emlékezzünk Bitter Sanyira, akit szintén elkapott ez a láz, mégsem a pályán ért véget az élete. Ő haza tudott jönni, más lett a sorsa, de átélhette teljes valójában a motorozás végső határait! Minden elszánt versenyzőnek kívánok sok adrenalint, és a leintést jelző zászlót a végén, épségben, életben!!! Godspeed for all!!!”
-Ernie Vale Desmo-

Az izgalom, az izgalom ami életben tart

Selejtező és verseny menetrend:

A 2017-es Manhattan TT versenyek ütemezése a következőképpen alakul:
Június 3., szombat

11:00 RST Superbike verseny 
14:00 Sure Sidecar 1 verseny

Június 5., hétfő

10:45 Monster Energy Supersport 1 verseny
14:15 RL 360 Quantum Superstock verseny

Június 7., szerda

10:45 Monster Energy Supersport 2 verseny
14:15 Bennetts Lightweight verseny
16:20 SES TT Zero

Június 9. péntek

10:15 Persze Sidecar 2 verseny
12:30 PokerStars Senior verseny

A kvalifikáció május 27-től június 2-ig tart, 18:20 – 20:00 óra között.

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending