Csatlakozz hozzánk

Hírek

Málna úr motoros lámpái

Retro lakberendezés motorosoknak: lámpák veterán gépek alkatrészeiből.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az igazi motorfanatikusok életük minden területén hirdetik vonzalmukat: márkalogós pólót viselnek, mocis bögréből isznak, versenyzők fotói díszítik a lakásuk falát, motormodelleket gyűjtenek, tán még az alsógatyájuk is gyári fényezésű és két keréken gurul.

Eddig jut el az átlagos rajongó. Az igényesebb – és persze tehetősebb – réteg tovább megy: relikviákat gyűjt, autogramot vadászik, méregdrága fotóalbumokat szerez be. Akinek pedig még ez is túl hétköznapi, az motoros lámpát rendel a lakásába a milánói Málna úrtól. A dallamos nevű Maurizio Lamponi Leopardi (Lampone = málna) úgy néz ki, mint a Vissza a jövőbe Brown dokija, de időgép helyett lámpákat készít. Persze nem hétköznapi olvasó- és állólámpákat, hanem olyanokat, amelyek főleg veteránmotorok alkatrészeiből állnak.

Lamponi legtöbb alkotása Vespa robogók kormány-fényszóró egységére épül, de a mester használt már Gilera, Lambretta és Indian lámpát, sőt ősrégi töltőpisztolyt is egy Shell benzinkútról. A lámpák talpa a legtöbb esetben a beépített motoralkatrész színében pompázik, s minden darabra kerül egy-egy eredeti márkajelvény is.

A lámpák ára változó, elsősorban attól függ, hogy mennyire nehéz beszerezni az adott típushoz szükséges eredeti alkatrészeket, illetve mennyi munkát igényel azok felújítása; egy lámpa elkészítése 20-30 napot vesz igénybe. Persze az is elfőrdulhat, hogy a kiválasztott modell épp van raktáron, így már érkezhet is postafordultával.
Signore Lamponi kreatív elméje azokra is gondolt, akiknek nem jön be a motoros tematika: vasalóból, szódásszifonból és világháborús német katonai sisakból is készít lámpákat, tessék csak megnézni itt!

Galéria: Lamponi lámpáiComments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending