Csatlakozz hozzánk

Hírek

Magyarok Portimaóban: 5, 10, 15, 17, 19

Németh Balázs tizedik, (Superstock1000), Bódis Ricskó ötödik (Superstock600), a Superbike világbajnokságon Rizmayer Gábor majdnem, míg Somosi Alexander pontszerző lett az EJC (500-as Honda) betétfutamon

Közzétéve

ekkor

superbike portimao 2014 magyarok
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Superbike világbajnokság idei nyolcadik fordulójának második versenye tökéletesen tükrözte a Team Tóth (BMW) felemás hétvégéjét… Közel volt a pontszerzés, de nem jött össze: Rizmayer hatalmas harcban a 19. lett a szakadó esőben a 2. futamon – Sebestyén műszaki gond miatt nem állt rajthoz.

Sebestyén Péter portugáliai versenye az első futamig nem is alakulhatott volna jobban. Petinek minden edzésen sikerült megjavítania az addig legjobb idejeit, míg Rizmayer Gábort egész a vasárnapi warm-upig technikai gondok hátráltatták.

A szombati harmadik szabadedzésen tapasztalt nem várt lassulás és a motor beállításaival stagnálás után jött a még nagyobb baj: a BMW váltója megadta magát emiatt nem tudott mért kört teljesíteni, vasárnap pedig a motor ECU-jával tapasztalt gondok miatt a csapat hatalmas munkával hozta versenyképes állapotba a BMW-t.

Rizi a sérült Tóth Imrét helyettesítette

A szakadó esőben borzalmas körülmények között Rizmayer heroikus harcot vívva Niccoló Canepával, David Salommal, Andrea Andreozzival és Riccardo Russoval végül egy hiba miatt maradt le egy potenciális pontszerző helyről. Gábor a következőket mondta a futam után:

„Nagyon jó verseny volt még az eső ellenére is, ahol az első körökben nagyon össze kellett hangolódnom a motorral és a körülményekkel. A futam első kétharmadában komoly csatában voltam 3 EVO Kawasakival és Niccoló Canepával is. Sajnos a 12. körben elkövettem egy hibát és lementem a pályáról így a táv utolsó harmadát egyedül motorozva kellett megtennem. Hatalmas kár, mert úgy érzem a pontszerző helyek közelsége érezhető volt. Nagyon bízom benne hogy egy hét múlva Laguna Secában még jobb teljesítménnyel rukkolhatunk elő, és a pontszerző helyek közelében motorozhatok. Külön szeretném megköszönni a csapatom, és a szerelőim munkáját, akik egész hétvégén dolgoztak a motoron” – mondta Rizi.

  WSBK – Az első verseny  

Rizmayer csodás versenyzéssel 17. lett, Sebestyén technikai gond miatt nem ért célba. Egyik szeme sírt, a másik nevetett a Team Tóth csapatának. Az első portimaói versenyen a csapat mindkét versenyzője sokáig a top20-ban haladt. Az eső által is megkörnyékezett verseny végig száraz maradt. Rizmayer Gábor egész verseny alatt tartó hatalmas csatát vívott az EBR (Erik Buell Racing) versenyzőjével, Aaron Yatesel aki néhány kanyarral a kockás zászló előtt sajnos megelőzte – így visszacsúszott a 16-ról a 17. helyre.

Rizmayernek nem jött össze a bravúr, de Amerikában újra bizonyíthat

Sebestyén Péter az első futamon technikai gondok miatt nem ért célba. A motor olyan mértékben károsodott, hogy a csapat nem tudta megjavítani a második futam rajtjáig.

  Németh Balázs – Superstock1000  

A Pedercini Racing Team színeiben induló Németh Balázs a 10. helyen ért célba az eleinte nedves, majd folyamatosan felszáradó pályán megrendezett portimaói versenyen, a FIM Superstock 1000 Kupa idei ötödik állomásán. A magyar versenyző örül az újabb remek eredménynek, ám elmondása szerint jobb beállításokkal még több pontot szerezhetett volna.

A 13. rajthelyről induló Németh remekül kapta el a startot, hiszen egy kör alatt öt helyezést is tudott javítani, így feljött egészen a nyolcadik pozícióba. Az erős szél miatt folyamatosan száradó aszfalton azonban gyorsan elkoptak az abroncsai, így valamelyest visszaesett a motoros, a 10. helyét azonban sikerült megőriznie, így az asseni kilencedik és az imolai hatodik pozíció után újabb top10-es eredményt tudhat a magáénak.

Németh Balázs stabilan az első tízben

„Az előrejelzésekhez képest teljesen más időjárás köszöntött ránk Portimaóban. Ez okozott némi izgalmat és bizonytalanságot a csapatoknál. Az első két nap alatt gyűjtött beállítási adatokat mindenki elfelejthette. Én kedvelem a vizes futamokat, most sem az eső okozott fejtörést számomra, hanem annak a lehetősége, hogy a szélnek köszönhetően a vizes pálya felszárad. Én esőgumival vágtam neki a versenynek. A rajtot nagyon jól kaptam el, öt helyet jöttem előre. A száradó aszfalton azonban gyorsan elfogytak az abroncsaim, ezért néhány pozíciót visszacsúsztam, de a futam végén a tizedik helyemet biztosan őriztem. Minden körülményt figyelembe véve örülök az újabb top10-es eredménynek, de nem vagyok teljesen elégedett, mert úgy érzem, kicsit jobb beállításokkal előrébb is végezhettem volna. Gratulálok csapattársamnak, Lorenzo Savadorinak, aki megnyerte a versenyt, és ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Örülök a sikerének, ez új lendületet adhat a csapatunknak” – nyilatkozta Németh.

EJC – Somosi Alexander pontot szerzett az 500-asok között

A 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor csapata, a Talmácsi Racing minden elemében pozitív hétvégét zárt Portimaóban, a 2014-es Superbike világbajnokság nyolcadik fordulóján. Szombaton, a FIM Superstock 600 EB futamán Bódis Richárd egy 5., Alessandro Zaccone egy 9. hellyel örvendeztette meg csapatát, míg Somosi Alexander első EJC-s pontszerzése tette teljessé az örömöt.

Alexander az előző, misanói versenyhétvége alkalmával a bajnokság történetének legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozott be a Superbike világbajnokság hivatalos utánpótlás-sorozataként futó European Junior Cup mezőnyében. Már akkor, élete első nemzetközi versenyén is pontszerző helyen haladt, ám 3 körrel a leintés előtt bukott, és eltörte egyik ujjcsontját.

Bódis Richárd zseniális versenyzéssel lett 5. a 600-as EB-n

Az apró sérülés ellenére a mostani, portimaói versenyhétvégén is teljes értékű munkát tudott végezni, aminek meg is lett az eredménye. A szombati időmérőn tapasztalt fékproblémát vasárnapra orvosolta a csapat, így a 14 éves magyar tehetséget semmi és senki nem tudta megakadályozni élete első Eb-pontjainak megszerzésében. Az egy pontot érő 15. helyen szelte át a célvonalat, feltéve a koronát a Talmácsi Racing sikerekben gazdag portimaói hétvégéjére. Az EJC és egyben a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság következő versenyét szeptember 7-én rendezik a spanyolországi Jerezben.

Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
„Teljesítette a feladatot Alex, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá, és örülök ennek az eredménynek. Nagyon nagy meccsben volt a 14. helyért, de végül 15. lett, ez is egy nagyon szép eredmény. Ne felejtsük el, hogy ez volt mindössze a második nemzetközi versenye, ő a legfiatalabb ebben a mezőnyben, és rögtön második nekifutásra sikerült megszereznie első Európa-bajnoki pontjait Magyarországnak. Ez egy nagy siker a csapatnak, és úgy gondolom, hogy a magyar utánpótlás szempontjából is fontos, hogy a fiatalok lássák, el lehet jutni ide. Alexszel a verseny után megbeszéltük a tapasztalatokat, és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen még jobban tud majd szerepelni. Ez számára még csak a tanulóév, de egy nagyon örömteli bónusz, hogy első pontjával is megajándékozott minket. Úgy gondolom, erre lehet építkezni tovább, úgyhogy ezt is tesszük, és készülünk a soron következő, jerezi versenyre”

Somosi Alexandert a Talma-féle miniringen fedezték fel – már van vb-pontja

Somosi Alexander (European Junior Cup, 15. hely):
„Nagyon örülök, hogy sikerült pontszerző helyen célba érnem. A rajtom nem volt tökéletes, de azért jó volt, megtartottam a helyemet. A versenyen több bolyra szakadt a mezőny, és én végig nagy csatában voltam egy portugál sráccal. A kanyarokban többször sikerült őt megelőznöm, de az egyenesben sajnos gyorsabb volt a motorja, úgyhogy ott mindig visszaelőzött. Jó kis csata volt, élveztem. Versenyzés közben teljesen megfeledkeztem a törött ujjamról és a fájdalomról, minden külső tényezőt sikerült kizárnom és végig csak a feladatomra tudtam koncentrálni, ez jó volt. Köszönök mindent Gábornak, a csapatnak és mindenkinek, aki bármilyen módon segített. A következő, jerezi versenyen is próbálok majd erőm szerint minél jobb eredményt elérni”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending