Csatlakozz hozzánk

Hírek

Magyarok Mostban – Alpok-Adria beszámoló

„Ilyen győzelmi sorozatot, mint amilyen Adriáné, régen produkált magyar motoros”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Remekeltek Mostban az Alpok-Adria Bajnokság csehországi versenyén a magyar versenyzők: Gyutai Adrián (125 GP) megszerezte idei negyedik futamgyőzelmét, Nagy Győző (Superstock 600) a 12. helyen végzett, míg Chrobák János (szintén Superstock 600) második lett.

Gyutai Adrián az idei ötödik futamon már a negyedik győzelmét szerezte meg, míg Nagy Győző a 17. rajthelyről indulva a 12. helyen végzett a felhőszakadással tarkított versenyen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője az összetettben már 73 ponttal vezet, azaz már csak egy lépés hiányzik ahhoz, hogy kategóriájában megnyerje Közép-, és Kelet-Európa legnívósabb sorozatának bajnoki címét.

Gyutai messze kimagaslik a mezőnyből: negyedszerre nyert – valahányszor mesterhármassal, azaz övé volt a győzelem mellett a pole pozíció és a leggyorsabb köridő is. Adrián helyzetét most ugyan nehezítette, hogy leszakadt az ég a futama előtt, így végig vizes aszfalton száguldott a 125 GP és 125 Sport 18 fős mezőnye. A 21 éves motoros elrontotta a rajtját, ám mire elkezdődött a második kör, már az élen haladt, és ettől kezdve meg sem tudták szorítani. A 10 körös futamot végül 30 másodperces előnnyel nyerte a cseh Petr Zarecky előtt.

„Nagyon örülök az idei negyedik sikeremnek, főleg azért, mert ezúttal vizes pályán utasítottam magam mögé a mezőnyt. Egyre közelebb vagyok a titkos vágyam valóra váltásához, hiszen már csak egy lépés választ el az összetett bajnoki címtől. Remélem, szeptember elején, a Hungaroringen beteljesül az álmom”
– fogalmazott Gyutai Adrián.

Chrobák egyébként is tanít, de most a versenyeken is oktatott…


Győrfi Alen csapatfőnök: „Ilyen győzelmi sorozatot, mint amilyen Adriáné, régen produkált magyar motoros”

Csapattársa, Nagy Győző szenzációsan versenyezve végül a négy pontot jelentő 12. helyen végzett a 22 fős mezőnyben. Amennyiben nem szakadt volna le az ég négy körrel a vége előtt, Győző a legjobb tíz között végezhetett volna. Ám így is elégedett volt a teljesítményével, és elárulta, a jó gumiválasztásnak köszönheti, hogy megszerezte első pontjait az idei szezonban.

A csapat harmadik versenyzője, Kis Viktória (Superbike) ugyan nagyon készült a versenyre, a motorja hibátlanul üzemelt a gyakorlásokon, ám családi okok miatt kénytelen volt kihagyni a cseh futamot.

A háromhengeres mindkét futamban a sornégyesek előtt végzett


Nagy Győző: “Ez a teljesítmény jó alap lesz a folytatáshoz”

Rajtuk kívül mindössze egy magyar motoros volt a mezőnyben: Chrobák János a második helyet szerezte meg a Superstock 600-as mezőnyben, amivel átvette a vezetést kategóriája összetett pontversenyében.

„Ilyen körülmények között még sosem versenyeztem, és nem titkolom, annak köszönhetem a második helyemet, hogy elkezdett a vége felé esni az eső, hisz én csak vizes gumikkal vágtam neki a versenynek. Vezetem az összetettet, akárcsak Adrián, ám vele ellentétben nekem eddig még nem jött össze a pole pozíció és a futamgyőzelem” – mondta Chrobák.

Az Alpok-Adria Bajnokság hátralévő versenyei

2012. 07. 28-29. Poznan (Lengyelország)
2012. 08. 18-19. Rijeka (Horvátország)
2012. 09. 01-02. HUNGARORING (Magyarország)
2012. 09. 15-16. Adria Raceway (Olaszország)

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Trending