Csatlakozz hozzánk

Hírek

Magyarok Misanoban: “peches hétvége”

Mindkét magyar csapat számára elég szerencsétlenül alakult a WSBK-hétvége…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Team Hungary Toth

Kellemes nyári idő volt a jellemző vasárnap a Superbike világbajnokság idei hatodik állomásának helyszínéül szólgáló Misano Adriatico-ban. A derűs időjárás ellenére a Tóth csapat háza táján igen borús volt a hangulat…

„Ez a hétvége nem úgy alakult, ahogy vártuk. Imi Hondájában kétszer is blokkot kellett cserélni, tulajdonképpen az összes tartalékot elhasználtuk, és ami utoljára bekerült, az nem éppen a legerősebb volt. Ráadásul a tegnapi időmérőn szakadt az eső, így az egyáltalán nem volt mérvadó. De tény, hogy Imi vízen verhetetlennek bizonyult!”

“Balázsnak ugyan nem voltak technikai gondjai, de nem sikerült igazán megtalálni a számára ideális beállításokat, ráadásul kétszer is elesett a vizes edzéseken. Annak azért örülök, hogy mindkét fiú be tudta fejezni a futamot és remélem, hogy Aragónban több sikerrel járunk majd” – nyilatkozta Tóth Imre csapatfőnök.

A futamon Tóth Imi jól kapta el a rajtot, de egy bukásnak köszönhetően a fűre kényszerült, így az első körben a 28. helyen hozta a CBR-t. Mindeközben Balázs – aki szintén jól rajtolt – a 23. volt. Imi szépen jött fel, míg Balázs próbálta tartani pozícióját. Mindketten meccseltek, Imi az osztrák Yves Polzner-rel, aki végül kiesett, míg Balázs egy helyi versenyzővel – akit később Imi is megelőzött – és Jerman-nal. Végül Balázs a 18., míg Imi a 20. helyen végzett.


Ezúttal egyikőjük sem szerzett pontot – Balázs a 17., Imi a 21. összetettben

„Ez egy nagyon peches hétvége volt a számunkra. A sorozatos blokkcsere következtében nem igazán próbálhattam ki az új váltót sem, az utolsó pótblokkunk pedig nem bizonyult valami erősnek. Végsebességre jó volt ugyan, de az alsó tartományokban semmi nyomaték nem volt benne. A futamon is igazán csak az egyenesekben tudtam előzni. Jövő hét végén Aragon, ami jelen esetben azért nem szerencsés, mert nem tudom, lesz-e időnk megjavítani a legjobb blokkomat, mert az innen a kamionnal egyenesen megy Spanyolországba. Szerdán már mi is indulunk, meglátjuk, a pályán mit tudnak majd kihozni a szerelőim” – mondta Imi a futamot követően.


Imi CBR-ében kétszer is blokkot kellett cserélni…

„Úgy érzem, ha az időmérőn sikerült volna akár egy vagy két sorral is előrébb kvalifikálnom, simán meg lett volna a pont. A motorommal nagy gond nem volt, bár azt nem állítom, hogy sikerült tökéletesen beállítanunk. Azért annak örülök, hogy a bukásokat könnyebben megúsztuk mindketten! A következő aragoni pálya mindenki számára teljesen új, így kiegyenlítettebb lesz a küzdelem, kíváncsian várom!” – nyilatkozta Balázs.


…Balázs pedig kétszer is eldobta a vasat a hétvégén
Győrfi Alen: „Hiába rajtoltam jól, nem volt szerencsém!”

A bemelegítő edzésen történt remeklését követően – a 22. leggyorsabb kört teljesítette – reménykedve várta a 14 körös versenyt Győrfi Alen. Azonban a sors ezúttal nem kedvezett az Adrenalin H-Moto Team versenyzőjének, akit a ragyogó rajtját követően – a 31. pozícióból az első kanyarkombinációt követően a 26-ra jött fel – egy vetélytársa a második kör 4. kanyarjában egyszerűen kiütött a versenyből. Alennek és a motorjának sem történt komoly baja, és a motoros már a jövő vasárnapi futamra készül.

Amikor vasárnap reggel leintették a Superstock 1000-es sorozat bemelegítő edzését, a csapat őszintén reménykedett abban, hogy Győrfi Alen a viszonylag rossz rajtpozíciója ellenére – a 31. helyről várhatta a startot – akár még a pontszerzésre is képes lesz a misanói futamon.

„A warm-up tíz perce alatt futottam egy bizakodásra okot adó időt, és a 1.43.045 a huszonkettedik helyre volt jó. Száraz körülmények között ez volt a legjobb helyezésem itt Misanóban, így a versenynek bizakodva készülhettem” – foglalta össze a 22 éves motoros. A bemelegítő edzés alatt a pályán még voltak vízfoltok, de a futamra már teljesen felszáradt aszfalt várta a versenyzőket. Alen pontosan tudta, csak akkor van esélye a bravúrra, álma beteljesítésére, ha már a rajt után közvetlenül képes lesz több helyet előre lépni.

„Nem véletlenül bíztam a jó rajtban, hisz a piros lámpák kialvását követően az első kanyarkombináció után a 26. helyre léptem előre. Ráadásul egy nyolcas bollyal sikerült lépést tartanom, azaz minden adva volt ahhoz, hogy jól szerepeljek” – idézte fel a rajt utáni pillanatokat Alen. Ám nagyon hamar véget ért az álmodozások kora a versenyző és csapata számára, ugyanis alig kezdte meg a második körét, a negyedik kanyarban már be is fejeződött számára a nagyon jól indult verseny.

„A szabadkártyával induló Anastasia a féktávon egyszerűen kiütötte alólam a motoromat. Mivel a lehető legrövidebbet fékeztem, így tudtam, itt nem kerülhet veszélybe a helyem. Ám a következő pillanatban csak azt éreztem, hogy az ő motorja egyszerűen kiütötte alólam a Hondámat, így esélyem sem volt a folytatásra. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem nekem, sem pedig a motoromnak nem történt komoly baja. Pedig úgy éreztem, akár a csodára is képes lehettem volna… Nagyon remélem, hogy idén ez volt az utolsó peches versenyem. Magamban már le is zártam ezt a hétvégét, és mostantól a jövő heti, aragoni futamra koncentrálok” – fogalmazott a Misanóból kissé keserű szájízzel távozó Alen. (Forrás: Adrenalin H-Moto Team)

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending