Connect with us
Suzuki

Hírek

Magyar reménységek a német MX bajnokságon

A HTS KTM Team két versenyzője, Németh Kornél és Szvoboda Bence egyenes ágon kvalifikálta magát a nyílt német motokrossz bajnokság első fordulójára. Szőke Márk egy balszerencsés technika hiba miatt nem sorakozhat fel a rajtgép mögé

Published

on

adac mx masters
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Berlintől 90 kilométerre található Fürtslich Drehnában rajtolt el a nyolc fordulós ADAC MX Masters, vagyis a német motokrossz bajnokság 2013-as kiírása. Ebben az esztendőben a HTS KTM Team három motorosával képviseli Magyarországot a versenysorozaton. Németh Kornél, Szvoboda Bence és Szőke Márk a királykategóriában, az MX1-es géposztályban lesz jelen a versenyeken.

A német bajnokság minden fordulóját két napon rendezik meg. Szombaton a szabadedzéseket és az időmérő edzést futják, vasárnap pedig egy bemelegítő edzés és két futam várja a mezőnyt. Az ADAC MX Masters rendkívül népszerű a motorosok körében, a versenyeken rendszeresen túljelentkezés van, ezért két csoportra bontják a versenyzőket.

Bence az első kvalifikációs csoportban kapott helyet, Kornél és Márk a másodikban. Az új szabályok értelmében mindkét csoportból a legjobb 15 kerül egyenes ágon a vasárnapi futamokba, a többieknek egy úgynevezett utolsó esély versenyen nyílik lehetőségük bekerülni a legjobbak közé. Innen már csak az első 10 versenyző juthat tovább.

Kornélnak és Bencének nem okozott gondot a minősítés. Előbbi saját csoportjában a 4. legjobb időt érte, utóbbi pedig a 12-et. Márk 18. helyezése azt jelentette, hogy a reményfutamból kell kivívnia az indulás jogát, ami egy balszerencsés manővernek köszönhetően nem sikerült neki. Németh Kornélra és Szvoboda Bencére vár tehát a feladat, hogy megkeserítse a világbajnoki menőkkel tűzdelt mezőny versenyét.

Németh Kornél saját csoportjában a negyedik legjobb időt érte el

Németh Kornél (#108), 8. hely:

Mostanában az endurocrossra fektettem nagyobb hangsúlyt, ezért furcsa volt számomra, hogy nem köveken, gerendákon és traktorgumikon kell egyensúlyoznom. Ezután a motokrossz olyan, mintha az M7-en száguldoznék. Ez a szezon első állomása, ilyenkor még mindenki egy kicsit rozsdás. Nekem sem sikerült tökéletesre ez a nap, de nem panaszkodhatom. 4. lettem a csoportomban és 8. az időeredmények összesítése után. Kicsit még igazítunk a motoron, aztán jöhetnek a futamok. Nem tudok elég hálás lenni a HTS KTM-nek, akik VB-minőségben kezelnek engem és a csapattársaimat.”

Szvoboda Bence is küzdött a beállításokkal, ennek ellenére a 12. helyen ő is egyenes ágon kvalifikálta magát a bajnokságra

Szvoboda Bence (#242), 23. hely:

“Egyelőre nem találtuk meg a számomra megfelelő futómű-beállításokat a pályára, ezért egy kicsit szenvedős volt számomra a mai nap. Jól ment a szabadedzés, az ötödik legjobb időt sikerült motorozni, viszont délutánra az egész mezőny rettenetes felgyorsult, így hiába javítottam a délelőtti időmön, sokat kaptam a mezőny elejétől. Egy kicsit csalódott vagyok az összesített 23. időmmel, de nem csüggedek, van még bennem tartalék és a technikában is. Pár ötletet bevetünk a holnapi bemelegítő edzésen és remélem feljebb tudok majd jönni a mezőnyben.”

Szőke Márk is meg tudta volna futni a bejutáshoz szükséges időt, de a technika sajnos nem állt mellette

Szőke Márk (#795):

“Az idén változtattak a kvalifikációs szabályokon a németek, így csoportonként nem az első 18 kerül a futamokba, hanem csak az első 15. A 18. időmmel sajnos kiszorultam a limitből és a reményfutamba kényszerültem. Nem idegeskedtem a rajt előtt, mert az időeredményeim alapján simán benne lettem volna a 10 továbbjutóban, de sajnos belekeveredtem a rajtbukásba. Ezután jó tempóban tudtam felzárkózni, három kör alatt feljöttem a 9. helyre, amikor elhagytam a váltókarom. Valószínűleg a bukásban sérült meg. Ki kellett sajnos állnom, így én csak a pálya mellől szurkolhatok a csapattársaimnak. Nem volt szerencsém ezen, de ez benne van sajnos a pakliban.”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending